Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δημόσια Διαβούλευση για την Περιτοίχιση του Κοιμητηρίου Γέρακα

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, οι χώροι ταφής σε όλο τον κόσμο χαίρουν του σεβασμού και της φροντίδας των κατοίκων αλλά ταυτόχρονα φιλοξενούν μνημεία υψηλής αισθητικής σαν φόρο τιμής στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Σε πολλές σύγχρονες πόλεις τα κοιμητήρια αποτελούν σημεία αρχιτεκτονικής αναφοράς και μελέτης, τόσο για τα ταφικά μνημεία όσο και για τα αρχιτεκτονικά στοιχεία που τα αποτελούν ή τα περιστοιχίζουν.

Με απόλυτο σεβασμό στο συμβολισμό και στη λειτουργία ενός σύγχρονου κοιμητηρίου αλλά και με υψηλά αισθητικά κριτήρια προτείνουμε την κατασκευή νέας περίφραξης στο Δημοτικό Κοιμητήριο Γέρακα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Σπονδυλωτή κατασκευή από εμφανές μπετόν με ενσωματωμένα δοχεία πρασίνου, δοχεία οστεοφυλακίων, βάσεις κανδηλιών και καθίσματα.

Τα δοχεία πρασίνου που θα φαίνονται και από τις δύο πλευρές του τοίχου δημιουργούν την αίσθηση ενός κάθετου κήπου, απαλύνοντας την «σκληρή επιφάνεια του μπετόν και «δένοντας» τον χώρο με το γύρω φυσικό περιβάλλον.

Οι βάσεις κανδηλιών δημιουργούν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα κατά τις βραδινές ώρες, ενώ τα εντοιχισμένα καθίσματα επιτρέπουν στους επισκέπτες να ξεκουραστούν και να προσευχηθούν κοντά στους αγαπημένους τους.

Κρίνουμε απαραίτητο να θέσουμε τις σκέψεις μας υπόψη των πολιτών, να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις και από κοινού να σχεδιάσουμε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση τόσο για την αισθητική όσο και για την λειτουργία του κοιμητηρίου της πόλης.

Ξεκινούμε λοιπόν από σήμερα (16/07/2013) την δημόσια διαβούλευση για την περίφραξη του Κοιμητηρίου της Δ.Ε. Γέρακα.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την παρουσίαση, ή παρακολουθήστε το video που ακολουθεί στο οποίο περιλαμβάνεται και η παρουσίαση για το χώρο νοτιοδυτικά του κοιμητηρίου)



Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να απευθύνουν τις προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Email: press@palini.gr

FAX: 210 6612965

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ιθάκης 12, Γέρακας, 15344