Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Συνάντηση της Ένωσης Γονέων Παλλήνης με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σε συνέχεια της συνάντησης της Ένωσης Γονέων με τους Συλλόγους Γονέων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 3/7/13 πραγματοποιήθηκε η αντίστοιχη συνάντηση τους Συλλόγους Γονέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Παλλήνης στο 3ο Γυμνάσιο Γέρακα

Παρευρέθησαν εκπρόσωποι από όλους τους Συλλόγους Γονέων των 3 Δημοτικών Ενοτήτων (Ανθούσας - Γέρακα - Παλλήνης)

Έγινε ενημέρωση εκ μέρους του προεδρείου για την πορεία της ένωσης και τον προγραμματισμό δράσεων και δραστηριοτήτων για την επομένη σχολική χρονιά.

Η συνάντηση αυτή επίσης διεξήχθη σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα με την παρουσία εκπροσώπου της Ε΄ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) καλεσμένο της Ένωσης Γονέων Παλλήνης.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και ιδιαίτερα για τις επικείμενες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και τις ενδεχόμενες απολύσεις λόγω της αύξησης του ωραρίου, και τη συγκρότηση των τμημάτων με δυσμενέστερους για τους μαθητές όρους, μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου.

Ειδικότερα ενημέρωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν Δ.Σ. ΕΛΜΕ της Αττικής με τον περιφερειακό Δ/ντή Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Αττικής, τους έγινε σαφές ότι η περιφέρεια θα παρέμβει με τρόπο, ώστε ο αριθμός των απολυτηρίων που θα «μοιραστεί» στα Γυμνάσια να είναι κατά βάση πολλαπλάσιος του 27 (μαθητές ανά τμήμα).

Όσον αφορά τα θέματα των κατευθύνσεων (στο Λύκειο) υπήρξε ξεκάθαρη άρνηση του Περιφερειακού να δεσμευτεί αν θα λειτουργήσουν τα τμήματα με βάση την περσινή εγκύκλιο Παπαθεοδώρου, ενώ ξεκαθάρισε πως μόνο σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής θα λειτουργήσουν κατευθύνσεις με λιγότερους από 15 μαθητές. Στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε σαφές πως θα μετακινούνται οι μαθητές από Λύκειο σε Λύκειο, για να «γεμίζουν» τμήματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε η ανάγκη κοινής δράσης ένωσης γονέων και εκπαιδευτικών για την προάσπιση του Δημόσιου σχολείου και της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.