Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κλειστός ο Δήμος Παλλήνης έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου

Κλειστός θα παραμείνει ο Δήμος Παλλήνης από την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου την οποία αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο στην σημερινή (14 Ιουλίου) έκτακτη συνεδρίασή του.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση στην οποία ακούστηκαν πολλές απόψεις, τόσο από Δημοτικούς Συμβούλους, όσο και από τους εργαζόμενους αλλά και από κατοίκους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων αποφάσισε:

1) Την έγκριση του ψηφίσματος της ολομέλειας των Δημάρχων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ, της συνεδρίασης της 12/07/2013.

2) Να ζητήσει από την Κυβέρνηση και τους βουλευτές όλων των κομμάτων:
  • Την απόσυρση, άλλως την καταψήφιση, όλων των διατάξεων του υπό ψήφιση νομοσχεδίου όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Εκπαίδευση
  • Να μην καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία και ο θεσμός των Σχολικών Φυλάκων και η άσκηση των σχετικών αρμοδιοτήτων από τους Δήμους. 
  • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος της δημοτικής αστυνομίας, κανένας σχολικός φύλακας και κανένας εκπαιδευτικός.


3) Να στηρίξει τα παραπάνω αιτήματα με απόφασή του για συμμετοχή του Δήμου Παλλήνης σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και ειδικότερα:
  • Την αναστολή της λειτουργίας του Δήμου από τη Δευτέρα 15-07-2013 μέχρι και την ημέρα ολοκλήρωσης της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου (Τετάρτη 17-07-2013). Αυτές τις ημέρες θα λειτουργούν κανονικά οι Υπηρεσίες: Κοινωνικών Δομών και Πρόνοιας, Πολιτικής Προστασίας, ταφής νεκρών, βλαβών ύδρευσης και η αναγκαία λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας προς αποφυγή καταστάσεων βλάβης της δημόσιας υγείας λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Εξαίρεση αποτελεί η Τρίτη 16-07 που είναι ημέρα γενικής απεργίας.
  • Τη συμμετοχή όλων των αιρετών στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ μαζί με τους εργαζομένους του Δήμου μας.
  • Την κοινοποίηση της απόφασης σε όλους τους Βουλευτές της περιοχής μας.
Η απόφαση περιλαμβάνει ακόμη:
Την καταγραφή των αναγκών του Δήμου μας αλλά και την πρόταση στην ΚΕΔΕ αυτό να γίνει σε όλους τους Δήμους, ώστε άμεσα να υπάρχουν τα δεδομένα για την εφαρμογή κινητικότητας.
Δύο προτάσεις των εργαζομένων με τις οποίες και με οργανωτική ευθύνη των εργαζομένων α) Την ημέρα της γενικής απεργίας θα υπάρξει αυτοκινητοπομπή από αυτοκίνητα του Δήμου ώστε η παρουσία να γίνει ιδιαίτερα έντονη β) θα υπάρξει εκστρατεία ενημέρωσης των κατοίκων με κορύφωσή της ανοιχτή συγκέντρωση ενημέρωσης.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου