Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αιφνιδίως το Σάββατο 27/7/2013 έφυγε από τη ζωή ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης Δημήτριος Βελιώτης

Αιφνιδίως το Σάββατο 27/7/2013 τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης Δημήτριος Βελιώτης. Σε έμφραγμα του μυοκαρδίου αποδίδεται ο θάνατός του.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να γράψεις για έναν άνθρωπο που γνώριζες χρόνια μέσα από την πολυετή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο και που ξαφνικά έφυγε από τη ζωή.

Δεν βρεθήκαμε ποτέ στον ίδιο συνδυασμό, πάντα ήμασταν "αντίπαλοι", το 2002 μάλιστα ήμασταν "αντίπαλοι" ως υποψήφιοι Δήμαρχοι Γέρακα. Δριμύτατος και συχνά καταγγελτικός ο λόγος του, μαχητής των απόψεων του και των πιστεύω του, χαρακτηριστικό που πρέπει να του αναγνωριστεί είτε διαφωνεί κανείς με αυτά είτε συμφωνεί.  

Ο Δημήτρης Βελιώτης γεννήθηκε στην Αμάρυνθο Ευβοίας το 1948.
Το 1973 αποφοίτησε από τη σχολή Ικάρων και το 1999 μετά από αίτησή του αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ταξιάρχου.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει την εμφάνισή του το 2002 ως υποψήφιος Δήμαρχος Γέρακα. Τα αποτελέσματα των εκλογών του 2002 στις οποίες έχασε τη 2η Κυριακή από τον Γιάννη Παπαδογεωργάκη, με μικρή διαφορά ψήφων η οποία επικυρώθηκε από το εκλογοδικείο μετά από προσφυγή του, μπορείτε να τα δείτε εδώ. 

Το 2006 ξαναείναι υποψήφιος Δήμαρχος Γέρακα αυτή τη φορά απέναντι στο σημερινό Δήμαρχο Παλλήνης Θανάση Ζούτσο, με το ίδιο αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Το 2010 ο Καλλικράτης άλλαξε τα δεδομένα και αυτή τη φορά ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης με το συνδυασμό του Σπύρου Κωνσταντά στη 2η σε σειρά σταυρών θέση του οποίου, εκλέχτηκε.

Το ανήσυχο πνεύμα του όμως τον οδήγησε στη διαγραφή μόλις 3 μήνες μετά την έναρξη της θητείας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στις 4/4/2011. Έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, στηρίζοντας σχεδόν παντού το έργο της σημερινής Δημοτική Αρχή.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Δημήτρη καλό ταξίδι...

Τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνει ο κ. Χαλκίδης Ιωάννης.

Δείτε περισσότερα