Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δημόσια Διαβούλευση για την ανάπλαση της Πλατείας Μακεδονίας

Η πλατεία Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ένα ζωντανό χώρο συγκέντρωσης των κατοίκων όλης της πόλης. Λειτουργεί σαν χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά ενώ παράλληλα είναι και ο χώρος υλοποίησης πολλών εκδηλώσεων του Δήμου μας.

Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού καταστημάτων εστίασης οδήγησε στην κατάληψη ενός σημαντικού μέρους του ζωτικού χώρου της πλατείας , στερώντας τον αντίστοιχα από τους πολίτες.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ο Δήμος Παλλήνης υλοποίησε έργο διαπλάτυνσης και ανάπλασης πεζοδρομίων των πέριξ της πλατείας Μακεδονίας δρόμων, επιτυγχάνοντας την διευθέτηση των κοινόχρηστων χώρων που χρησιμοποιούνται από τα καταστήματα εστίασης και αποδίδοντας ελεύθερο το σύνολο του χώρου της πλατείας για χρήση από τους πολίτες.

Μετά την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου, ο Δήμος Παλλήνης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια πλήρη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου της πλατείας Μακεδονίας, δημιουργώντας τις υποδομές εκείνες που θα τον καταστήσουν ένα σημείο συνάντησης για πολίτες όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων.

Παράλληλα και κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών, μελετάμε την καθιέρωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την αποτροπή της κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Θεσσαλονίκης.

Ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να έχει μια καθαρά τεχνική αντιμετώπιση και κρίνουμε απαραίτητο να θέσουμε τις σκέψεις μας υπόψη των πολιτών, να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις και από κοινού να σχεδιάσουμε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση τόσο για την αισθητική όσο και για την λειτουργία της πόλης.

Ξεκινούμε λοιπόν από σήμερα (16/07/2013) την δημόσια διαβούλευση για την ανάπλαση της πλατείας Μακεδονίας.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την παρουσίαση ή δείτε το παρακάτω video



Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να απευθύνουν τις προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Email: press@palini.gr

FAX: 210 6612965

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ιθάκης 12, Γέρακας, 15344