Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Προτάσεις Δημάρχων Ανατολικής Αττικής για τις τρέχουσες νομοθετικές εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυτές είναι οι προτάσεις των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής σχετικά με τις ρυθμίσεις που προσπαθεί να περάσει η Κυβέρνηση και που αφήνουν άνεργους χιλιάδες συμπολιτών μας. 

Οι προτάσεις αυτές αποτέλεσαν την εισήγηση των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής στην συνάντηση των Δημάρχων και των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, που έγινε μετά από πρόσκληση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013. Το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Την εισήγηση στη συνάντηση της ΚΕΔΕ, εκ μέρους των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής, έκανε ο Δήμαρχος Παλλήνης. 

Διαβάστε το κείμενο των προτάσεων: 

Είναι σαφές, ότι οι τελευταίες αποφάσεις της Κυβέρνησης, οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε σταδιακές διαδικασίες πλήρους λειτουργικής διάλυσης και ολοκληρωτικής απαξίωσής της, στα μάτια των συμπολιτών μας!

Αυτών που δικαιολογημένα αισθάνονται και βλέπουν τους Δήμους μας, ως το τελευταίο πλέον αμυντικό ανάχωμα απέναντι στην μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, όταν το κεντρικό κράτος, σταδιακά αποσύρει ή υποβαθμίζει την φιλολαϊκή παρουσία του, από όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής!

Είναι η ώρα για όλους μας, να δούμε την πραγματικότητα κατάματα!

Ο « Καλλικράτης», χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και τη αναγκαία πρόσθετη στελέχωση σε προσωπικό, αποτελεί πλέον, ένα θλιβερά αποτυχημένο εγχείρημα.

Οι Δήμοι, μετά τις πρόσφατες οριζόντιες περικοπές προσωπικού και την κατά 60% μείωση της χρηματοδότησής τους, θα υποστούν το τελικό πλήγμα, αυτόν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς, όταν θα φύγουν από τις θέσεις τους, ένα νέο κύμα εργαζομένων, αλλά και χιλιάδες Συμβασιούχων, που πράγματι καλύπτουν εδώ και οχτώ, δώδεκα ή και δεκαπέντε χρόνια, κρίσιμες θέσεις και πάγιες και διαρκείς ανάγκες εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στην Καθαριότητα, το Πράσινο, τον Φωτισμό των πόλεών μας κ.ο.κ.

Μετά από όλα αυτά, τότε, τον Ιανουάριο 2014 η αντίδραση των αιρετών στελεχών της Αυτοδιοίκησης, για να είναι σοβαρή και ανάλογη της επίθεσης που δεχόμαστε και που νομοτελειακά, θα οδηγήσει στον εξευτελισμό και στην καταρράκωση, τόσο του θεσμού, όσο και όλων μας, που θα αδυνατούμε πλέον να προσφέρουμε τις απολύτως στοιχειώδεις και αναγκαίες υπηρεσίες στους δημότες μας, δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία:

Η ουσιαστική παράδοση των κλειδιών των Δήμων μας στον Υπουργό Εσωτερικών.

Αφού αποφάσισαν να διαλύσουν την Αυτοδιοίκηση και να εξευτελίσουν τους Δημάρχους, στερώντας μας κάθε ουσιαστική δυνατότητα προσφοράς στις τοπικές μας κοινωνίες, ας πάρουν οι ιθύνοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, την ευθύνη να «λειτουργήσουν» με πραγματικούς «υπαλλήλους τους», τους Δήμους όλης της χώρας!

Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε:
  1. Εισήγηση προς την Κ.Ε.Δ.Ε. να μην καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία και να μην απολυθεί κανένας από τους Σχολικούς Φύλακες.
  2. Να κλείσουν όλες οι υπηρεσίες των Δήμων Ανατολικής Αττικής πλην των κοινωνικών δομών και της πολιτικής προστασίας και εισηγούμαστε επίσης στην Κ.Ε.Δ.Ε. το κλείσιμο των Δήμων Πανελλαδικά μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.
  3. Να προβούν όλοι οι Δήμοι σε έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια και να αποφασίσουν τη στήριξη των παραπάνω δίκαιων αιτημάτων.
  4. Συμμετοχή μαζί με τους εργαζόμενους στις κινητοποιήσεις την ημέρα ψήφισης του Νομοσχεδίου.
  5. Παράδοση των κλειδιών των Δήμων μας στη διάθεση του Υπουργού Εσωτερικών.

Οι Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής:

1. Δήμαρχος Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρης Μεθενίτης
2. Δήμαρχος Σπάτων- Αρτέμιδος, κ. Χρήστος Μάρκου
3. Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Πέτρος Φιλίππου
4. Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος
5. Δήμαρχος Παιανίας, κ. Δημήτρης Δάβαρης
6. Δήμαρχος Αχαρνών, κ. Σωτήρης Ντούρος
7. Δήμαρχος Διονύσου, κ. Ιωάννης Καλαφατέλης
8. Δήμαρχος Κορωπίου, κ. Δημήτριος Κιούσης
9. Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Κωνσταντίνος Λεβαντής
10. Δήμαρχος Μαραθώνος, κ. Ιορδάνης Λουϊζος
11. Δήμαρχος Ραφήνας, κ. Γιώργος Χριστόπουλος
12. Δήμαρχος Ωροπού, κ. Ιωάννης Οικονομάκος