Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δημόσια Διαβούλευση για το "Υπερτοπικό Πάρκο Δημιουργίας και Πρασίνου"

Κάθε σύγχρονη πόλη χαρακτηρίζεται από χώρους – τοπόσημα που διακρίνονται για την χρηστικότητα τους αλλά και την υψηλή αισθητική τους.

Τέτοιοι χώροι αποτελούν σημεία αναφοράς για όλη την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, αποτελούν σημεία συγκέντρωσης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και δημιουργίας. Ταυτόχρονα αποτελούν τα σημεία υλοποίησης πολλαπλών κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και τοπικών εορτών και εκδηλώσεων.

Ένας τέτοιος χώρος, ιδιαίτερα σε μια αστική περιοχή, πρέπει να προάγει και όχι να διαταράσσει το φυσικό στοιχείο εντάσσοντας τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες μέσα σε αυτό. Πρέπει να δίνει την δυνατότητα σε όλους να τον θεωρούν δικό τους, επιτρέποντας την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ανθρώπων ενώ παράλληλα επιτρέπει σε κάθε έναν από αυτούς να εκφράσει την ατομικότητα και δημιουργικότητά του.

Εκτιμούμε, λόγω της έκτασης, της προσβασιμότητας, της δυνατότητας για στάθμευση αλλά και της σχετικής κεντροβαρικότητας του, πως ένας τέτοιος χώρος μπορεί να αναπτυχθεί στο Ο.Τ. 706 της Δ.Ε. Γέρακα.

Με σχεδιαστικά εργαλεία και δομικά στοιχεία της σύνθεσης, το πράσινο και το νερό, μελετήσαμε μια πρόταση ανάπλασης και αξιοποίησης του παραπάνω χώρου με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό χώρο για όλους αλλά και τον καθένα από εμάς.

Ενδεικτικά, οι προβλεπόμενες χρήσεις αφορούν:

Εποχιακές Δραστηριότητες (Καθαρή Δευτέρα, Χριστούγεννα, Απόκριες, κλπ), αθλητισμός, τρέξιμο, ποδήλατο, παιχνίδι,skateboard, πικνικ, χώροι για κατοικίδια, εθελοντική φύτευση, χώροι ξεκούρασης, δημιουργικές δραστηριότητες, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, κλπ.

Αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις αυτού του μεγέθους, οι οποίες προσδίδουν χαρακτήρα σε μια πόλη πρέπει να είναι ανοιχτές στην κοινωνία και να διαμορφώνονται μέσα από τον δημιουργικό διάλογο. Κρίνουμε απαραίτητο να θέσουμε τις σκέψεις μας υπόψη των πολιτών, να ακούσουμε τις δικές τους απόψεις και από κοινού να σχεδιάσουμε αυτήν την ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση τόσο για την αισθητική όσο και για την λειτουργία της πόλης.

Ξεκινούμε λοιπόν από σήμερα (16/07/2013) την δημόσια διαβούλευση για την δημιουργία του Υπερτοπικού Πάρκου Δημιουργίας και Πρασίνου στα Βόρεια του Αγίου Δημητρίου (Ο.Τ. 706 της Δ.Ε. Γέρακα).

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την παρουσίαση, δείτε το παρακάτω video (στο video περιλαμβάνεται και η περιτοίχιση του Κοιμητηρίου Γέρακα)



Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να απευθύνουν τις προτάσεις, ιδέες, παρατηρήσεις στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Email: press@palini.gr

FAX: 210 6612965

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ιθάκης 12, Γέρακας, 15344