Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος και γονείς από κοινού αποφάσισαν για το 7ο Δημοτικό Παλλήνης

Γενική Συνέλευση με ευρύτατη συμμετοχή γονέων, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, προκειμένου να συζητηθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για το σχολείο που λόγω της εγγύτητάς του με το ρέμα Ραφήνας πλημμύρισε στην καταιγίδα του Φεβρουαρίου του 2013 καθώς και σε καταιγίδα προ ημερών.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημάρχου Παλλήνης, της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Εκεί ο Δήμαρχος ζήτησε να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει με όλους τους γονείς και έτσι προέκυψε η Συνέλευση της 17ης Φεβρουαρίου.

Το θέμα ένα και μοναδικό. Η από κοινού εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα ώστε η λειτουργία του σχολείου να είναι απόλυτα ασφαλής για τα παιδιά.

Έγινε μια πολύωρη και εποικοδομητική συζήτηση με πληθώρα τοποθετήσεων και απόψεων για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα που υφίσταται επί σειρά ετών και στο οποίο παρά τις πιέσεις η πολιτεία δεν δείχνει διατεθειμένη να ανταποκριθεί, ως έχει υποχρέωση. Το αρμόδιο Υπουργείο (ΥΠΕΚΑ) για τη διευθέτηση του ρέματος που διέρχεται ακριβώς δίπλα στο σχολείο, κωφεύει στα έγγραφα και τις πιέσεις.

Ο Δήμαρχος λοιπόν ξεκαθαρίζοντας πως θα κινηθεί σε όποια κατεύθυνση επιλέξουν οι γονείς και μάλιστα ασχέτως κόστους επιλογής, έθεσε τις δυνατές επιλογές σε ψηφοφορία:

1) Άμεση μετακίνηση (σήμερα) του Σχολείου σε άλλο Σχολείο. Αυτό συνεπάγεται αυτομάτως τη λειτουργία του Σχολείου σε απογευματινή βάρδια αφού σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει πλεόνασμα χώρου ώστε να δεχτεί άλλο ένα σχολείο.
2) Επίσπευση των διαδικασιών μετεγκατάστασης του 3ου Γυμνασίου στο Βακαλόπουλο και μετεγκατάσταση του 7ου Δημοτικού στο σημερινό χώρο του 3ου Γυμνασίου, λύση που είναι εφικτή από την επόμενη σχολική χρονιά.
3) Μετεγκατάσταση του Σχολείου σε άλλο αυτόνομο χώρο προφανώς ενοικιασμένο. Οι διαδικασίες επιλογής και μίσθωσης κτιρίου που ορίζονται από το Νόμο επίσης καθιστούν τη λύση αυτή δυνατή από την επόμενη σχολική χρονιά.
4) Παραμονή στο σχολείο με παρεμβάσεις όμως τέτοιες που θα διασφαλίζουν όσο είναι δυνατό την ασφάλεια των μαθητών.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε τις τοποθετήσεις των γονέων ήταν συντριπτικά υπέρ της παραμονής του Σχολείου στο χώρο που λειτουργεί σήμερα με παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν κατά το δυνατό την ασφαλή λειτουργία. Στην επιλογή αυτή των γονέων συμφώνησαν και οι δάσκαλοι.

Η συνέλευση έκλεισε με τη δημιουργία επιτροπής η οποία μέχρι τις 10 Μαρτίου θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου:
  • Προτάσεις για τη μεταφορά της αίθουσας του Νηπιαγωγείου σε σημείο πιο μακριά από το ρέμα 
  • Προτάσεις ενίσχυσης της ασφάλειας και θωράκισης του Σχολείου 
  • Πιθανές άλλες επιλογές