Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

4ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας: Μια πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης αξιών - Δήμος Παλλήνης 15 & 16 Φεβρουαρίου

Στη δίνη της σημερινής κρίσης αξιών, μια πολιτιστική πρωτοβουλία μορφωμένων πολιτών προσφέρει μια πρόταση διεξόδου στη χώρα που γέννησε τη φιλοσοφία. Πρόκειται για το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, το μοναδικό φιλοσοφικό συνέδριο στην Ελλάδα που έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός από τον κόσμο και όχι από την κορυφή, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Διοργανώνεται στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού, που σήμερα ταυτίζεται με τμήμα του Δήμου Παλλήνης, από τους Φίλους Επικούρειας Φιλοσοφίας και τον Δήμο Παλλήνης.

Στο Συμπόσιο αναδεικνύεται το ανθρωπιστικό και ψυχοθεραπευτικό μήνυμα του Επίκουρου, που εκφράζει με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο τη διαχρονική θεωρητική και πρακτική μέθοδο προσέγγισης μιας ευτυχισμένης ζωής, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Το Τέταρτο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου: 17:00 - 21:00
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου: 10:00 - 14:00 

Αξιόλογες ομιλίες και καλλιτεχνικές παρουσιάσεις αναμένεται να προσελκύσουν και φέτος εκατοντάδες φίλων της Επικούρειας Φιλοσοφίας απ' όλη την Ελλάδα, οι οποίοι τιμούν τον μεγάλο διαφωτιστή και ανθρωπιστή φιλόσοφο Επίκουρο και ταυτόχρονα, βασιζόμενοι στην φιλοσοφία του, προβάλλουν μια διαχρονική πρόταση πνευματικής θωράκισης απέναντι στα σημερινά κοινωνικά, οικονομικά και ηθικά αδιέξοδα.

Δείτε το πρόγραμμα 
Πληροφορίες: www.epicuros.gr
Επικοινωνία: Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα Δήμου Παλλήνης, Κλειτάρχου & Αριστείδου, τηλ. 210-6619337.