Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

"The Artist" την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:00 (Γενική Είσοδος 3 ευρώ) στο Οινοποιείο Πέτρου στην προβολή της ταινίας "The Artist".

Χόλιγουντ 1927. Ο George Valentin είναι ένας επιτυχημένος αστέρας του βωβού κινηματογράφου. Η μετάβαση από το βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο θα σηματοδοτήσει το τέλος της καριέρας του. Από την άλλη, για την νεαρή χορεύτρια Peppy Miller ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα. Οι δυο τους ερωτεύονται την στιγμή που οι αλλαγές στη ζωή τους εξελίσσονται ραγδαία.

Γαλλο-αμερικάνικη ταινία του 2011 που διαρκεί 100 λεπτά.

Η ταινία είναι ασπρόμαυρη, βουβή και ο ήχος είναι μονοφωνικός, καθώς ο σκηνοθέτης ήθελε να μεταφέρει το κλίμα της εποχής.
Είναι από τις σπάνιες φορές που μία ταινία διαπρέπει τόσο στο Φεστιβάλ των Κανών, με Βραβείο Ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή Dujardin, όσο και στα Όσκαρ, όπου κέρδισε το The Artist κέρδισε πέντε (Καλύτερης Ταινίας, Ά Αντρικού, Σκηνοθεσίας, Κουστουμιών, Μουσικής)!

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Michel Hazanavicius
Σενάριο : Michel Hazanavicius
Πρωταγωνιστές : Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John GoodmanΓια να δείτε το πρόγραμμα των προβολών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου μπείτε εδώ