Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ειρήνη Κουνενάκη: Προφανής στόχος η αμαύρωση μιας δράσης Αλληλεγγύης

Έντονη ήταν η αντίδραση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Κουνενάκη Ειρήνης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή καταγγελία της υποψήφιας Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής κας Κατσικοπούλου, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Παλλήνης φέρεται να υλοποιεί τη δράση της διανομής προϊόντων "χωρίς μεσάζοντες" με τη χρήση ιδιωτικής εταιρείας.

Η κα Κουνενάκη ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο είπε πως ουδεμία εταιρεία εμπλέκεται στη διανομή προϊόντων "χωρίς μεσάζοντες" του Δήμου Παλλήνης, καθώς και ότι όσοι φρόντισαν σχεδόν αμέσως να το αναπαράγουν ως δεδομένο, όφειλαν προηγουμένως να διερευνήσουν εάν υπάρχει ανάλογη σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία και πως αφού δεν το έκαναν πριν, πρέπει να το κάνουν τώρα και να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Τόνισε δε, πως προφανής στόχος ήταν να αμαυρωθεί μια δράση Αλληλεγγύης.

Προσωπικά θα υπενθυμίσω πως δεν είναι η πρώτη προσπάθεια να πληγεί η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Παλλήνης. Πριν από λίγο καιρό ήταν το Κοινωνικό Παντοπωλείο σήμερα η διανομή των προϊόντων "χωρίς μεσάζοντες", μια δράση που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε εθελοντές. Δεν περιμένω πως οι σπεύσαντες να θεωρήσουν ως δεδομένη την άστοχη, όσον αφορά το Δήμο Παλλήνης, καταγγελία από το Ηράκλειο θα αποκαταστήσουν την αλήθεια. Και δεν το περιμένω γιατί στόχος δεν είναι η αλήθεια αλλά η σπίλωση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παλλήνης, οι δράσεις της οποίας είναι πρωτοπόρες έχουν συνέχεια και συνέπεια και σε καμία περίπτωση δεν είναι πυροτεχνήματα. Λυπάμαι που η Κοινωνική Πολιτική έγινε τόσο εύκολα και τόσο αβασάνιστα παιχνίδι παραταξιακών εντυπώσεων.