Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πρώτη Ιφιγένεια η ΕΡΤ, στο βωμό του ξεπλύματος (δια)κομματικών αμαρτιών, του Βασίλη Δημητριάδη

Πως μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος μια τέτοια κίνηση; Τα παπαγαλάκια και οι λαγοί της συγκυβέρνησης από καιρό είχαν φροντίσει να προετοιμάζουν το έδαφος. Η πρακτική γνωστή. Συκοφαντούμε συλλήβδην άπαντες και μετά ανακοινώνουμε ότι αποφασίσαμε και διατάξαμε.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος αστήρ κ. Κεδίκογλου (της γνωστής διακομματικής οικογένειας εκ Ευβοίας που πολύ θα ήθελα να ξέρω πόσους φίλους της έχει διορίσει στο δημόσιο) γνωρίζει καλά τη δουλειά της προβοκάτσιας και της απόδοσης ταμπελών όπου και όπως γουστάρει. Η δήθεν διακομματική κυβέρνηση νεοΤσολάκογλου προχωρά στα σχέδια «σωτηρίας» και καθολικού μηδενισμού της κοινωνίας με το πρόσχημα των απαιτήσεων της τρόικας.

Οι ιδιώτες καραδοκούν να μετέχουν στο νέο πλιάτσικο της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ, η οποία από το Υπουργείο Οικονομικών, σύντομα θα βρεθεί στα νύχια του ταμείου ξεπουλήματος που έστησαν οι κυβερνώντες. Και η περιουσία αυτή αποτελείται από πραγματικά φιλέτα, ένα από αυτά μάλιστα είναι και ο λόφος της κεραίας στο Σταυρό.

Σύντομα τα αφεντικά της συγκυβέρνησης, οι μεγαλοεργολάβοι, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και λοιπά όρνεα θα φροντίσουν για την περαιτέρω «αξιοποίησή» τους που θα τους αποφέρει τα δις…

Κάτω από την μπότα της κοινοβουλευτικής δικτατορίας που κυβερνά η οποία έχει εκλεγεί από την μειοψηφία του Ελληνικού Λαού χάρι σε εκλογικούς νόμους που ξεφτιλίζουν τη δημοκρατία, χιλιάδες άνθρωποι στενάζουν και αναρωτιούνται μέχρι που θα φτάσει αυτή η λαιμαργία.

Μη επικεντρώνεστε στην ΕΡΤ, ακολουθούν και άλλα χειρότερα. Όλη η ιδιωτική και δημόσια περιουσία του Ελληνικού Λαού την οποία έχει χρυσοπληρώσει, θα πλειστηριαστεί τμηματικά. Το θέμα είναι εσείς τι κάνετε. Μένετε με την ελπίδα πως δεν θα σας αγγίξει αυτό που γίνεται; Είστε άξιοι της μοίρας σας. Λέτε μπράβο για τις απολύσεις επειδή επρόκειτο για «τεμπέληδες». Και πως δούλευε τόσα χρόνια η ΕΡΤ και οι λοιποί οργανισμοί που θα εκποιηθούν… με αυτόματο πιλότο; Και ποιος έβαλε τους «τεμπέληδες» και γιατί δεν τους πέταγαν έξω;

Είστε από εκείνα τα υποκείμενα που θα φροντίσουν να πετάξουν ακόμα πιο μακριά τα σάλια τους για να προσληφθούν στο «νέο φορέα»; Πάντα υπήρχαν καθάρματα σε αυτή τη χώρα δεν μου κάνει εντύπωση…

Όπως και να έχει είστε λίγοι μπροστά στην πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού που για μια ακόμα φορά βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο – απάντηση σε όσα συμβαίνουν. Γιατί (και μην έχετε καμιά αμφιβολία) αν η αντιπολίτευση – παρωδία ήθελε να ρίξει αυτό το πράγμα που ονομάζουμε κυβέρνηση, θα είχε γυρίσει την γη ανάποδα και θα το είχε κάνει.

Αγαπητέ Έλληνα… αν αλλάξει κάτι, δεν θα είναι από κανένα πολιτικό σχηματισμό, από κανένα μαντρί. Θα είναι από σένα όταν θα μείνεις άστεγος, όταν δεν θα έχεις να φας, όταν θα πεθαίνεις γιατί δεν θα έχεις φάρμακα, όταν όσα προσπερνάς σήμερα, τα «λουστείς». Γιατί θα τα λουστείς!!! Και η ώρα αυτή έρχεται…. νάτη σου κλείνει το μάτι.

Αργοπεθαίνεις και δεν το βλέπεις. Αποδέχεσαι σιγά – σιγά τα πάντα και βαδίζεις αργά αλλά σταθερά στον γκρεμό και τις ευθύνες δεν τις ρίχνεις σε αυτούς που σε οδηγούν εκεί, αλλά στον δίπλα σου που βαδίζει στην ίδια πορεία απλά με μικρότερη ταχύτητα… Είναι δύσκολη η θεση μου… είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να σου προτείνω πολιτική λύση. Δυστυχώς!

Η λύση φοβάμαι πως θα προέλθει από οδυνηρές διαδικασίες…. Ο Θεός να με βγάλει ψεύτη

Βασίλης Δημητριάδης
Τοπικός Σύμβουλος Γέρακα
Υπεύθυνος έκδοσης της Φωνής του Γέρακα