Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η Έκθεση Φωτογραφίας του Συλλόγου «ΠΗΓΗ» συνεχίζεται ΟΛΕΣ τις Τετάρτες του Ιουνίου

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον παλιό Γέρακα
Έβρου 25 - Γέρακας, στα γραφεία του Συλλόγου "Η ΠΗΓΗ"
Ώρα έναρξης  8:00 μ.μ.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή

τις Τετάρτες 5, 12, 19 και 26 Ιουνίου 2013. 

Πριν δέκα χρόνια ακριβώς, το 2003, τέτοιες μέρες του Ιουνίου, ο Σύλλογος «ΠΗΓΗ», είχε διοργανώσει την πρώτη έκθεση φωτογραφίας στο Γέρακα. Τότε, στην πλατεία της πόλης μας
.
Σήμερα, μια δεκαετία μετά, με το Γέρακα να έχει μεγαλώσει, να έχει επεκταθεί και να έχει αλλάξει, σε μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων για την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα, στην αίθουσα του Συλλόγου «ΠΗΓΗ», εντάξαμε μια έκθεση φωτογραφίας.

Με φωτογραφίες παλιές, αλλά και κάποιες πιο πρόσφατες, με άλλες, τις οποίες μας έφεραν οι φίλοι, μετά την πρώτη έκθεση, φτιάξαμε απ’ την αρχή την ιστορία της άλλοτε μικρής μας πόλης.
Ποιος μπορούσε να φανταστεί, ότι η σημερινή πλατεία του Γέρακα, ήταν κάποτε γεμάτη στάχυα και ότι την διέσχιζαν οι γραμμές του Αττικού Σιδηρόδρομου; Κι ότι δίπλα ακριβώς από τις σημερινές πολυσύχναστες καφετέριες, κάποτε, υπήρχε στάνη με ζώα; 

Ποιος μπορεί να γνωρίζει από τους νέους κατοίκους της πόλης μας, ότι εκεί που βρίσκεται σήμερα το 1ο Νηπιαγωγείο του Γέρακα, υπήρξε το παλιό πέτρινο σχολείο, που γκρεμίστηκε και το έχουμε σε ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας; Αμέτρητες οι φωτογραφίες που έχουμε, από τις σχολικές γιορτές και τις παρελάσεις.

Ποιος θυμάται την Πηγή του Γέρακα, σύμβολο του τόπου μας και σημείο αναφοράς, να τρέχει γάργαρο νερό και να ξεδιψάει πεζούς και καραβάνια τσιγγάνων;

Το βράχο του Σπανού; Τα ερείπια από τα παλιά ξωκλήσια; Το Σουμάδικο και το κτήμα του Κορρού; Την πανέμορφη φυσική ομορφιά του παλιού Γέρακα;

Για όλα αυτά, υπάρχει μια απόδειξη σε χρώμα άσπρο – μαύρο, που μας γυρίζει πίσω και μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Η έκθεση φωτογραφίας του Συλλόγου «ΠΗΓΗ» άρεσε και σε μας που την ετοιμάσαμε και σε όσους πέρασαν και έψαξαν να βρουν φίλους και γειτονιές από τον παλιό Γέρακα.

Χαρήκαμε που είδαμε ανθρώπους από τα σχολικά μας χρόνια και ανθρώπους που είχαν ενεργό συμμετοχή στις κοινωνικές δραστηριότητες της πόλης μας, πριν ακόμα πάρει τις διαστάσεις που έχει σήμερα.

Το ταξίδι στο παρελθόν συνεχίζεται και τις επόμενες Τετάρτες του Ιουνίου.

Και δεν ξεχνάμε, εκτός από τον πολιτιστικό μας ρόλο και τον κοινωνικό. Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης μας.

Με τιμή,
Το Δ.Σ.