Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Το παρελθόν μετατράπηκε σ' ένα ελπιδοφόρο μέλλον από τα χέρια μικρών δημιουργών

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
"Δημιουργώ εκ του μηδενός" - Μια έκθεση έργων ΤΕΧΝΗΣ από ανακυκλώσιμα υλικά που κέρδισε τις καρδιές και το νου όλων μας. Πρωτότυπες, ευφάνταστες δημιουργίες από υλικά της καθημερινότητάς, υλικά που έκλεισαν τον κύκλο της ζωής τους και δίνουν ζωή σε ένα νέο τέχνημα.

Η ανακύκλωση γίνεται έτσι, μία γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Οι μικροί δημιουργοί, μέσα από τα έργα τους, αξιοποιώντας και μετατρέποντας το παρελθόν σε ένα νέο ελπιδοφόρο μέλλον μας στέλνουν το μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξει ένα μέλλον, ένα μέλλον που μπορούμε να κατακτήσουμε όταν αποφασίσουμε να διαχειριστούμε την πραγματικότητά μας αλλιώς.

Η ατμόσφαιρά που επικράτησε στα εγκαίνια της έκθεσης, την Τετάρτη το βραδάκι στις 5 Ιουνίου, μοναδική. Αυτή που μόνο τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν με τις χαρούμενες φωνές και τον ενθουσιασμό τους.

Οι πρώην αποθήκες Καμπά φιλοξενούν τα 205 "μοναδικά" έργα των 16 σχολείων του Δήμου μας. Έργα που φιλοτέχνησαν 577 μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων των Δημοτικών και των τριών τάξεων των Γυμνασίων, με την ακούραστη, πρόθυμη καθοδήγηση των δασκάλων τους.

Για όλα τα παιδιά ο Δήμος είχε κι ένα έπαινο συμμετοχής, για δε τους 46 μικρούς καλλιτέχνες, των οποίων τα έργα ξεχώρισαν σε κάθε σχολείο, σύμφωνα με το σύλλογο διδασκόντων, υπήρξε μια τιμητική υποτροφία για τα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του Δήμου μας.

Τέλος 4 από τα σχολεία μας, ξέφυγαν από τα όρια της Ανατολικής Αττικής και συμμετέχουν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Τους ευχόμαστε τα καλλίτερα και σε ένδειξη τιμής στην διάκριση που πέτυχαν, ο Δήμαρχος μας τους απένειμε ειδική τιμητική πλακέτα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουνίου...

Όσοι δεν τα καταφέρατε να την δείτε μέχρι τώρα...μην την χάσετε. 

Α.Σ.