Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ Πέμπτη 20 έως Τετάρτη 26 Ιουνίου

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (EPIC)
Σκηνοθεσία: Κρις Γουέιτζ.
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ώρες προβολών: 21.00 (Μία προβολή - Μεταγλωττισμένο)


Μια έφηβη κοπέλα έρχεται να μείνει στο σπίτι του πατέρα της στην εξοχή. Εκείνος όμως είναι ολοκληρωτικά απορροφημένος από τις εντατικές έρευνές του για παράξενα, μικροσκοπικά πλάσματα που κρύβονται στο δάσος. Κανείς άλλος δεν πιστεύει αυτές τις τρελές θεωρίες. Όταν όμως το κορίτσι θα βρεθεί βαθιά μέσα στο δάσος, θα ανακαλύψει πράγματι ένα μαγικό κόσμο και θα κληθεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στη μάχη μεταξύ των δυνάμεων του καλού, που προστατεύουν τη φύση, και του κακού, που θέλουν να την καταστρέψουν. Και θα συμμαχήσει με ένα μπουλούκι μοναδικών και αστείων χαρακτήρων για να σώσει τον κόσμο τους ...αλλά και το δικό μας.




Με βάση αυτό το υλικό η εταιρία παραγωγής Blue Sky Studios προχωρά δημιουργικά πέρα από την λογική της σειράς «H Εποχή των Παγετώνων» η οποία την καθιέρωσε και δημιουργεί μια ταινία φαντασίας και περιπέτειας προσανατολισμένη σχεδόν αποκλειστικά για τις νεανικές ηλικίες. Το σενάριο διατηρεί έντονη την οικολογική και διδακτική διάσταση του, ακριβώς εξαιτίας του αξιόλογου λογοτεχνικού κειμένου το οποίο δραματοποιεί. Σχεδιαστικά η παραγωγή είναι άψογη και το cartoon παρουσιάζει πολύ καλή λεπτομέρεια. Τέλος ορισμένα στοιχεία μιούζικαλ που έχουν τοποθετηθεί με ενδιαφέροντα τρόπο στην δομή της ταινίας βελτιώνουν ακόμη περισσότερο το συνολικό αποτέλεσμα το οποίο ακόμη και μεταγλωττισμένο εξακολουθεί να είναι μια αξιοπρεπέστατη κινηματογραφική πρόταση.

FAST & FURIOUS 6,
ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Λιν.
Πρωταγωνιστούν: Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ.
Διάρκεια: 130 λεπτά
Ώρα έναρξης: 23.00 (Μία προβολή)

Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή. Παράλογη δράση, πολλή φασαρία σε αδιάκοπους μέταλ ρυθμούς, καταιγιστικό ξύλο, κόντρες σε δρόμους της πόλης, παιδαριώδεις διάλογοι και οι παραφουσκωμένοι μύες του Ντουέιν Τζόνσον σε γκρο πλαν να συναγωνίζονται εκείνους του Βιν Ντίζελ. Ολα, δηλαδή, τα εξωφρενικά στοιχεία που κατέστησαν τη σειρά σουξέ, είναι εδώ, με αποκορύφωμα τη φρενήρη σύγκρουση των αντιπάλων στον ισπανικό αυτοκινητόδρομο όπου τα αυτοκίνητα συντρίβονται σαν Lego.

Με την χρήση ενός μεγάλου προϋπολογισμού που επέτρεψε την αξιοποίηση κάθε είδους τεχνικών δυνατοτήτων σε επίπεδο εφέ, επιλογής τοποθεσιών γυρισμάτων - ας σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ένα μεγάλο μέρος των καταδιώξεων με αυτοκίνητα εμφανίζεται ότι διαδραματίζεται στους δρόμους του Λονδίνου - που μπορεί να δοθεί από την κινηματογραφική βιομηχανία, το τελικό αποτέλεσμα είναι απολαυστικό! Η ταινία διατηρεί σε κατάλληλες δόσεις μια ανάμνηση από τις προηγούμενες ακόμη και από την εναρκτήρια ταινία του 2001 αλλά έχει κατορθώσει να κάνει ένα πολύ ενδιαφέρον και επιτυχημένο update στο 2013!



Συμπερασματικά η κινηματογραφική αυτή παραγωγή προσφέρει 130 καθηλωτικά λεπτά θεάματος που περιλαμβάνουν τεράστιες δόσεις καταιγιστικής δράσης, η οποία αν και συχνά απομακρύνεται τελείως από την σφαίρα του εφικτού, θα αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή ανέμελης κινηματογραφικής περιπλάνησης για τους λάτρεις των ταινιών δράσης αλλά και γενικότερα.