Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα της Ένωσης Γονέων Παλλήνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ένας ακόμα άνθρωπος χάθηκε, αυτήν τη φορά για τις ιδέες, τα πιστεύω του, τα ιδανικά και τα όνειρά του. Ο φασισμός δεν κάνει καμία διάκριση.

Είναι καιρός η ελληνική κοινωνία να ξεπεράσει την αδιαφορία, τον ατομικισμό και το φόβο. Να σταθεί απέναντι στο φασισμό και στους εκφραστές του. Οι φραστικές καταδίκες και οι ανούσιες ανακοινώσεις, δεν έχουν κανένα νόημα καμία ουσία εάν ταυτόχρονα δεν αναπτύσσεται μόνιμη και αποφασιστική δράση απέναντι σε ό, τι γεννάει και τρέφει το φασισμό.

Τα σχολεία μας πρέπει να αποτελούν εστίες ουσιαστικής παιδείας. Τα παιδιά μας πρέπει να μάθουν να αντιστέκονται, να γίνουν πολίτες ενεργοί, χρήσιμοι και ελεύθεροι. Οι ταγοί της εκπαίδευσης πρέπει να τους διδάσκουν ότι εκτός από το ΕΓΩ, υπάρχει και το ΕΜΕΙΣ. Πρέπει όλοι ενεργά να δείξουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη, η υποστήριξη, ο συνεχής αγώνας, σε ό, τι «μας τρώει τη ψυχή». 

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, για όσα ζουν αυτές τις μέρες. Αφού όσα βιώνουμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύουν ότι η διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού ιστού, έγινε το λίπασμα για να θεριέψει το ακανθώδες παράσιτο του φασισμού.

Εμείς καταδικάζουμε την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφού ο Παύλος ήταν ένας από εμάς. Ένας από εμάς που παλεύουμε ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας παιδείας, ενός από εμάς που δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εκπαιδευτικούς, ενός από εμάς που αντιστεκόμαστε στην πολιτική της εξαθλίωσης, στην πολιτική του φόβου και του ωχαδερφισμού, ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, ενάντια σε κάθε μορφή σκοταδισμού..

Ας μην αφήσουμε να ποτιστεί η ψυχή των παιδιών μας με το δηλητήριο του φασισμού, ας προστατεύσουμε το ΦΩΣ.