Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Τρίτη 3 και Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΣΑΙΝ ΤΡΟΠΕ 
DES GENS QUI S'EMBRASSENT
Σκηνοθεσία: Ντανιέλ Τομπσόν.
Πρωταγωνιστούν: Μόνικα Μπελούτσι, Καντ Μεράντ, Ερίκ Ελμοσίνο.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα έναρξης: Τρίτη 21.15 & 23.00 (Δυο προβολές)
Τετάρτη 21.00 & 23.00 (Δυο προβολές)


Πολύ κακός συγχρονισμός: η κηδεία της συζύγου του Zef (Eric Elmosino) συμπίπτει με το γάμο της κόρης του αδελφού του, Roni (Kad Merad). Αυτό το αναπάντεχο γεγονός επιδεινώνει την τεταμένη ατμόσφαιρα ανάμεσα στα δύο αδέρφια. Οι καριέρες τους, οι επιλογές τους ακόμα και οι σύζυγοι τους (Monica Bellucci, Valérie Bonneton) δε θα μπορούσαν να διαφέρουν περισσότερο. Από τη μια επικρατεί ευλαβική λιτότητα και πνευματική καλλιέργεια κι από την άλλη μια αχόρταγη και φιλήδονη απόλαυση της ζωής. Δεν έχουν τίποτα κοινό πέρα από τον γερασμένο κι όλο και πιο αδύναμο πατέρα τους καθώς και τις κόρες τους που είναι πολύ δεμένες μεταξύ τους. Από το Λονδίνο στο Παρίσι, από τη νέα Υόρκη μέχρι το Saint-Tropez, οι φιλονικίες, οι παρεξηγήσεις και οι προδοσίες θα βομβαρδίσουν αυτό το ετοιμόρροπο οικογενειακό σκηνικό. Αλλά μέσα από τα συντρίμμια αυτής της σύγκρουσης και της επιπόλαιης συμφιλίωσης, θα ανθίσει μία, μπορεί και δύο πανέμορφες ιστορίες αγάπης.

Το «Μια βραδιά στο Σαιν Τροπέ» είναι μια απολαυστική γαλλική κομεντί με τους Monica Bellucci (Irreversible), Eric Elmosnino (Gainsbourg) και Kad Merad (Les Choristes). Γυρισμένη στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο και φυσικά την Κυανή Ακτή η ταινία διαθέτει μια ακαταμάχητη, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και ένα σφιχτό σενάριο.



Πρόκειται για την πέμπτη σκηνοθετική δουλειά της Γαλλίδας σκηνοθέτριας Danièle Thompson (Πρώτη Σειρά Πλατεία), σε σενάριο που συνυπογράφει με τον γιο της Christopher Thompson. Το φιλμ πραγματεύεται -όχι τυχαία αν κρίνουμε από τον πρώτο βαθμό συγγένειας των σεναριογράφων- τις ταραχώδεις σχέσεις αίματος που ταλαιπωρούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες οικογένειες.

Το γεμάτο ανατροπές σενάριο, οι λεπτές αποχρώσεις του κάθε χαρακτήρα, αλλά και οι εύστοχες πινελιές μαύρου χιούμορ συνδυάζονται άψογα με τις καλοδουλεμένες ερμηνείες του λαμπερού cast.