Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Λειτουργική Κατάληψη του 7ου Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Παλλήνης αποφάσισαν οι γονείς

Σήμερα 11/9/2013 μετά τον καθιερωμένο αγιασμό του σχολείου, εμείς οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλλήνης, προβήκαμε σε έκτακτη γενική συνέλευση γονέων, με αφορμή τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας και την χρόνια πλήρη απαξίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Κατόπιν απόφασης της έκτακτης συνέλευσης των γονέων με ψήφους 58 υπέρ και 3 κατά, ξεκινά από αύριο Πέμπτη 12/9/2013 και για μία εβδομάδα, Λειτουργική Κατάληψη του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης, στις ώρες και τις μέρες που λειτουργεί το σχολείο μας, χωρίς να παρεμποδίζεται η ήδη προβληματική λειτουργία του σχολικού μας συγκροτήματος.

Αρνούμαστε πλέον σαν γονείς:

α) Να μπαίνουν τα ονόματα των παιδιών μας σε κληρωτίδες, για να αποχωρούν από ένα ιδανικό περιβάλλον σχολείου, κατευθυνόμενα προς ένα παντελώς ακατάλληλο και ασυγκρίτως υποβαθμισμένο κτήριο.

β) Την σύμπτυξη των τριών τμημάτων του Νηπιαγωγείου σε δύο, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων από την παιδεία, αδιαφορώντας εάν τα παιδιά μας θα συνωστίζονται σαν σαρδέλες, εξαιτίας της νομιμοφάνειας που επικαλούνται οι αρμόδιοι.

γ) Σε ένα πανέμορφο σχολείο όπως το 7ο Δημοτικό Παλλήνης που βρίσκεται μέσα στην φύση, να καταργείται το δεύτερο τμήμα της πρώτης τάξης, με αποτέλεσμα κάθε χρονιά να υπάρχουν και λιγότερα τμήματα στο σχολείο μας.

δ) Τη συρρίκνωση των τμημάτων και την μη έγκαιρη λειτουργία των σχολικών λεωφορείων (από και προς το σχολείο μας), με τελικό μελλοντικό σκοπό το κλείσιμο αυτού του πανέμορφου σχολείου.

ε) Την μη έγκαιρη προσέλευση δασκάλων από την πρώτη μέρα που αρχίζει το σχολείο μας, με αποτέλεσμα να γυρίζουν τα παιδιά μας από τάξη σε τάξη και να συμπτύσσονται στις αίθουσες, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.

ζ) Το μη έγκαιρο ξεκίνημα του ολοήμερου σχολικού προγράμματος, λόγω έλλείψης εκπαιδευτικού προσωπικού, δημιουργώντας τεράστια λειτουργικά προβλήματα και αδιέξοδα στους γονείς που εργάζονται.

Ήρθε η ώρα να αρνηθούμε όλα τα νομότυπα σχέδια που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια για την πλήρη υποβάθμιση της παιδείας και των παιδιών μας.

Ήρθε η ώρα να ενωθούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Εμείς οι μικροί και ασήμαντοι πολίτες θέλουμε πλέον μια και καλή, να πάρουμε τις τύχες των οικογενειών μας στα χέρια μας και να ακυρώσουμε όλα τα επικίνδυνα σχέδια που κάνετε για εμάς χωρίς να μας ρωτήσετε.

Εμείς οι γονείς του 7ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλλήνης δηλώνουμε ότι δεν πάει άλλο. Δεν θα επιτρέψουμε την ομηρία των παιδιών μας και την ολοκληρωτική καταστροφή της ζωής τους από μια κυβέρνηση που ξέρει μόνο να υπακούει σε έξωθεν εντολές. Προχωρούμε σε λειτουργική κατάληψη του Σχολείου, που έτσι ή αλλιώς η λειτουργία του έχει καταστεί προβληματική.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εμείς οι γονείς του 7ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης καλούμε όλους τους πολίτες της Παλλήνης και της Ανατολικής Αττικής να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο δίκαιο αγώνα των μικρών παιδιών μας και σας περιμένουμε στο χώρο του σχολείου μας από τις 8:00 π.μ. έως τις 13:10 μ.μ. για να οργανώσουμε όλοι ΜΑΖΙ τον τρόπο έκφρασης της αντίθεσης μας, στα καταστρεπτικά σχεδία των επικυρίαρχων κατακτητών σε βάρος του μέλλοντος της χώρας μας...

Αν έχεις και εσύ ως στόχο την τελική ανατροπή των σχεδίων τους σε περιμένουμε.