Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

CINE ΓΕΡΑΚΑ Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου - Θεατρική Παράσταση

ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ
Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Δημήτρης Καντάς
Σκηνικά: Λεία Ασβεστά
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καντάς
Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Σπύρος Σπαντίδας, Δήμητρα Στογιάννη.
Διάρκεια: 120'

Ο Ιάκωβος δεν ακούει – κουφός. Αλλά μιλάει και βλέπει.
Ο Ηρακλής, στην... καθομιλουμένη Σπίθας, δεν μιλάει - μουγγός. Αλλά ακούει και βλέπει.
Ο Θεοφάνης, Φάνης για τους φίλους, δεν βλέπει - τυφλός. Αλλά ακούει και μιλάει.
Και δεν τους φτάνει το πρόβλημα που έχει ο καθένας τους, οι τρεις νέοι -φιλαράκια- βρήκαν επιπλέον να συγκατοικήσουν. Με όλες τις παρεξηγήσεις και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μία συγκατοίκηση αυτής της φύσεως -κομφούζιο...

Ο Φάνης συναντάει μια όμορφη κοπέλα, την Ελπίδα που, αν και δεν τη βλέπει, την ερωτεύεται. Και η οποία δείχνει ενδιαφέρον. Θα τη φέρει σπίτι. Αλλά θα την ερωτευτούν και οι άλλοι δυο!

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.

Σ' αυτή την μικρή Βαβέλ, σ' αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο... όσο... Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!

Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη, ξεκαρδιστική κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.