Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ανάγκες καθηγητών Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, και Φιλολογικών μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει το Κοινωνικό Φροντιστήριο με 110 περίπου μαθητές, γεγονός που δημιουργεί νέες ανάγκες καθηγητών Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Φιλολογικών μαθημάτων. 

Οι ανάγκες αυτές προέκυψαν από τις πολλές νέες εγγραφές των τελευταίων ημερών. Σκεφτείτε ότι όταν ο Δήμος Παλλήνης έβγαλε στις 14 Σεπτεμβρίου το Δελτίο Τύπου για την έναρξη των μαθημάτων, οι εγγεγραμμένοι μαθητές ήταν 75. Σήμερα 18 Σεπτεμβρίου ξεπερνούν τους 110. 

Είναι φανερό πια ακόμη και στον πιο δύσπιστο το πόσο μεγάλη ανάγκη έρχεται να καλύψει το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το οποίο λειτουργεί με την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών της Πόλης μας.

Όσοι λοιπόν εκπαιδευτικοί των παραπάνω ειδικοτήτων μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν, ας επικοινωνήσουν στο 210 6033160 ή στο email του Δήμου Παλλήνης: press@palini.gr

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Παλλήνης:

Σε πολύτιμη εκπαιδευτική κοινωνική δομή του Δήμου Παλλήνης αναδεικνύεται το Κοινωνικό Φροντιστήριο, αφού μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του εγράφησαν πλέον των 110 μαθητών, ενώ η δυναμική της αύξησης του ρυθμού εγγραφής, δείχνει ακόμα και διπλασιασμό των μαθητών για την εφετινή χρονιά.

Τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, που οργάνωσε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, στόχο έχουν να βοηθούν τα παιδιά που έχουν ανάγκη διδακτικής στήριξης στα σχολικά μαθήματα και οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Για δεύτερη χρονιά, η δωρεάν παροχή φροντιστηριακής στήριξης σε μαθητές, σε πολλά μαθήματα του σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από 33 εθελοντές καθηγητές - μέχρι τώρα - αποδείχθηκε μια πολύτιμη δομή που πρέπει να συνεχιστεί.

Ο αριθμός των παιδιών που συμμετέχουν φέτος τείνει προς διπλασιασμό, σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που μαρτυρά μια αυξανόμενη ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία, να καλύψει αυτό που στερεί η οικονομική κρίση και δεν είναι άλλο από το δικαίωμα των παιδιών στη βοήθεια.

Παιδιά που χρειάζονται στήριξη στα μαθήματα του σχολείου τους, για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στις απαιτήσεις της διδακτικής ύλης, αγκαλιάστηκαν από τον εκπαιδευτικό κόσμο της πόλης μας και βρήκαν αξιόλογους συμπαραστάτες στην προσπάθειά τους και δασκάλους που αποσκοπούσαν και μόνο στην προσφορά της γνώσης.

Με την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην Παιδεία και την Εκπαίδευση, και με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, ο Δήμος Παλλήνης, απευθύνει έκκληση σε καθηγητές Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών και Φιλολογικών μαθημάτων, με κέφι και όραμα, να αφιερώσουν εθελοντικά λίγο από το χρόνο τους για την υλοποίηση του προγράμματος, διδάσκοντας σε μαθητές.

Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Φροντιστήριο (10:00 - 12:00), στο 210 6033160 ή στο email του Δήμου Παλλήνης: press@palini.gr