Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης για τη Συρία - γιατί ψήφισα αρνητικά

Ψήφισμα εξέδωσε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης σχετικά με την επαπειλούμενη επέμβαση στη Συρία. Το θέμα έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο κ. Γαβράς.

Οφείλω να διευκρινίσω ότι ψήφισα αρνητικά τόσο στο αν θα συζητηθεί το θέμα, όσο και στην τελική απόφαση.

Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε είδους πόλεμο, καθώς και σε κάθε είδους επέμβαση, τα δεινά της οποίας τελικά πληρώνουν μόνο οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Αυτοί πλήρωσαν με τα χημικά - εάν υπήρξαν - αυτοί θα πληρώσουν και μια επέμβαση.

Όμως θεωρώ ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ως όργανο είναι αναρμόδιο και με το ψήφισμα του δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα ακόμη ψήφισμα στο σωρό, που αμφιβάλω ακόμη και αν θα διαβαστεί από τους παραλήπτες του. Αντίθετα πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει και πρέπει να παίρνει θέση είτε με ψηφίσματα είτε με αποφάσεις για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης εκφράζοντας και τα αισθήματα των δημοτών αποφάσισε:
  • Να καταδικάσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχειρούμενη στρατιωτική επέμβαση στην Συρία που προετοιμάζουν οι Η.Π.Α, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, Τουρκία, Γαλλία κ.λ.π. 
  • Να καταγγείλει την Κυβέρνηση για την στάση εμπλοκής-συμμετοχής σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει τώρα η Νατοϊκή Βάση της Σούδας 
  • Να μην διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στην χώρα μας για οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας.
  • Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Το ψήφισμα να δοθεί στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, καθώς και στις Πρεσβείες Η.Π.Α, Γαλλίας, Τουρκίας, στο γραφείο της Ε.Ε (Ελλάδας) όπως επίσης και στην Πρεσβεία της Συρίας.

Το ψήφισμα να σταλεί επίσης στον ημερήσιο και τοπικό τύπο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο
του Δήμου Παλλήνης