Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα του Δημάρχου Παλλήνης για τη νέα σχολική χρονιά

Η έναρξη και αυτής της σχολικής χρονιάς βρίσκει την Ελλάδα ακόμα σε οικονομική κρίση με ιδιαίτερο αντίκτυπο στη νεολαία.

Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να σταματήσει τα όνειρα, τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας από τη ζωή ούτε και τις διεκδικήσεις σας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Δήμος είναι δίπλα σας με όλες του τις δυνάμεις.

Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα να διατηρήσουμε όσα είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια και στην παιδεία, η οποία δεν έμεινε αλώβητη από τις περικοπές δαπανών.

Κατά την περυσινή χρονιά προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου μας, εκπονώντας σχέδια δράσης μέσω των σχολικών επιτροπών και με πολύτιμους συμπαραστάτες τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Για φέτος, από τους καλοκαιρινούς μήνες με την λήξη της προηγούμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, εργαζόμαστε ώστε τυχόν παραλείψεις από την περυσινή χρονιά να διορθωθούν και τα σχολεία μας να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Στόχος μας είναι να έχουμε ευπρεπή σχολεία, αναβαθμισμένη παιδεία, καθώς και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε όσα ένας πολίτης δικαιούται και απαιτεί από την πόλη του, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την υγεία.

Αυτό που περιμένω από εσάς είναι σεβασμός στο γονιό, στον εκπαιδευτικό, στο συμμαθητή, σεβασμό στο σχολικό χώρο και αισιοδοξία για το μέλλον.

Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όταν επικρατούν οι ανθρώπινες αξίες, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Η Ελλάδα ελπίζει στους νέους της και εμείς ελπίζουμε σε εσάς.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία, δύναμη, επιτυχίες, δημιουργικότητα και καλή σχολική χρονιά.

Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των παιδιών μας που κάθε χρόνο μας κάνουν περήφανους με της επιτυχίες τους.

Στα παιδιά μας, στους γονείς και τους δασκάλους τους, εύχομαι ολόψυχα η νέα σχολική χρονιά να είναι ακόμα ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, μιας γνώσης ουσιαστικής που θα προάγει το ανθρώπινο πνεύμα προς όφελος του συνόλου.

Καλή Σχολική Χρονιά

Ο Δήμαρχος Παλλήνης
Αθανάσιος Ζούτσος