Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Μεγάλη η ανταπόκριση, αλλά οι ανάγκες συνεχίζονται

Στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας, στη δημοσιότητα έδωσε ο Δήμος Παλλήνης τα αποτελέσματα της συλλογής προϊόντων στη Συναυλία Αλληλεγγύης που έγινε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, με τον Ορφέα Περίδη. 

Υπενθυμίζω ότι οι προσερχόμενοι στη συναυλία είχαν την "υποχρέωση" να φέρουν προϊόντα προς ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Βέβαια, καταλαβαίνετε ότι αυτό ήταν συμβολικό. Η είσοδος στη συναυλία ήταν ουσιαστικά ελεύθερη.

Ο Δήμος Παλλήνης μέσα από αυτή τη συμβολική ενέργεια επεδίωξε να μας ευαισθητοποιήσει όλους, να μας δώσει ακόμη μια αφορμή, να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, ανθρώπους που κατοικούν δίπλα μας, και που έχουν ανάγκη. 

Παρά το συμβολικό της ενέργειας δεν ήταν λίγοι αυτοί που ανταποκρίθηκαν. Τον πλήρη κατάλογο των προϊόντων που μαζεύτηκαν ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Παλλήνης και μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ. Η καταγραφή έγινε παρουσία εθελοντών και μελών της Επιτροπής Εποπτείας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Κατά τη διάρκεια της παραλαβής των προϊόντων, μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με την υπεύθυνη (εργαζόμενη) του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η ανησυχία της ήταν έκδηλη για το ρυθμό με τον οποίο έρχονται νέες αιτήσεις, αλλά και για το γεγονός ότι κάποιες φορές δεν έχει να δώσει προϊόντα και κυρίως όταν δεν έχει να δώσει ΓΑΛΑ. 

Ναι φίλοι μου ΓΑΛΑ. Και αν το σκεφτεί κανείς πράγματι δεν υπάρχει τραγικότερο από μια οικογένεια που δεν έχει να δώσει γάλα στα παιδιά της. Έτσι λοιπόν σας καλώ και σας παρακαλώ ταυτόχρονα, να πάμε όλοι μας γάλα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στην οδό Μιαούλη 28 στο Γέρακα, από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι.

Δεν πρόκειται για οργανωμένη δράση του Δήμου, απλά σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας αυτό που διαπίστωσα από τον άνθρωπο που ζει καθημερινά το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Και αν πάλι δεν σας βολεύει το γάλα, κάθε προσφορά δεκτή.

Τέλος αποφάσισα πως όσες εταιρείες από 'δω και μπρός κάνουν προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα παίζουν, έτσι ως διαφήμιση, σε banner στα δεξιά του παρόντος site, και καλώ όλα τα site της πόλης μας να το υιοθετήσουν και να το ανακοινώσουν.