Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δήμος Παλλήνης: Ρεσιτάλ Πιάνου - Εκπαιδευτική Συναυλία

Ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος, σας προσκαλούν στο Ρεσιτάλ Πιάνου - Εκπαιδευτική Συναυλία από τον καθηγητή πιάνου Άγι Καλαβρυτινό, το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου).

Γεννημένος το 1980 στην Αθήνα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με την πιανίστα Λένια Ερωδιάδου (Δίπλωμα Άριστα Παμψηφεί, Α’ Βραβείο και διάκριση εξαιρέτου ερμηνείας, Ωδείο Γλυφάδας). Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης (καθηγητής Κ. Π. Καράμπελας-Σγούρδας) και Φούγκας (καθηγητής Ραφαήλ Πυλαρινός). Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια του Γ. Χατζηνίκου, της Μ. Καραμάνου, της Β. Χρηστοφή, της France Clidat, του R. Atzerodt στη Γερμανία, της Halina Albert, του Jean-Claude Pennetier κ.ά. Επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε διεθνείς Ακαδημίες της Ευρώπης (Πορτογαλία, Αλσατία), όπου έχει εμφανιστεί και σε συναυλίες. Έχει αποσπάσει Α’ Βραβείο στο Διαγωνισμό της Λέσχης Φίλων «Jose Carreras», Α’ Βραβείο εκτός συναγωνισμού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. όπου του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO, ενώ με Β’ Βραβείο τιμήθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Χρυσή Μούσα». Επίσης πήρε διάκριση υποσχόμενου καλλιτέχνη στον 1ο Διαγωνισμό Πιάνου Μ. Χαιρογιώργου-Σιγάρα. Με την Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ με το English National Ballet (Ρωμαίος και Ιουλιέτα) υπό τη διεύθυνση του Martin West στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ψυχικού σε κοντσέρτο Haydn και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες αίθουσες των Αθηνών (αίθουσα Athenaeum, αίθουσα Παρνασσός, Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, αίθουσα τελετών Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέγαρο Μελά, αίθουσα Φίλιππος Νάκας, Ινστιτούτο GOETHE, αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης, Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου, Ευγενίδειο Ίδρυμα, πινακοθήκη Πιερίδη, Θέατρο Κάρολος Κούν κ.α. Το 2004 με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων έπαιξε στη Ρουμάνικη Πρεσβεία. Στο Άργος, εμφανίστηκε στην αίθουσα Δαναός σε συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη της Μ. Χαιρογιώργου-Σιγάρα.Για φιλανθρωπικούς σκοπούς έχει δώσει συναυλίες στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Αννόβερου στη Γερμανία καθώς και στο Ίδρυμα Γουλανδρή-Χόρν.
Εργάστηκε ως πιανίστας συνοδός στο Ωδείο Αθηνών για δύο χρόνια, στην τάξη μονωδίας του Ζ. Τερζάκη και από το 2005 έως σήμερα είναι καθηγητής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Λειβαδιάς. Επίσης είναι διοικητικό μέλος στο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ψυχικού «Η Ευτέρπη».