Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Τοπικό Συμβούλιο χωρίς κοινωνική αναφορά ή κάτοικοι χωρίς προβλήματα. Διαλέγετε και παίρνετε!

Εικόνα αποσύνθεσης παρουσίασε το Τοπικό Συμβούλιο Παλλήνης κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, που υποτίθεται ήταν απολογιστική. Μπορεί να σας παραξενεύει που το γράφω αυτό αλλά παρακολουθώντας την "ανοιχτή συνεδρίαση-συζήτηση" διαπίστωσα πως όλο αυτό δεν ήταν παρά μία παράσταση προκειμένου να δοθεί δημόσιο μικρόφωνο σε κάποιους. Πάντως απολογισμός δεν ήταν.

Του απολογισμού είθιστε να προηγείται συζήτηση προκειμένου να καταλήξει το όργανο, κατά το δυνατόν, τι θα παρουσιάσει. Τέτοιο πράγμα δεν είχε γίνει. Έτσι ακούστηκε από τοπικούς συμβούλους ότι ήταν απολογισμός του Προέδρου, ο δε Πρόεδρος είπε ότι αυτά που διάβασε ήταν οι αποφάσεις που κατά καιρούς έχει λάβει το όργανο.

Οι τοπικοί σύμβουλοι που τοποθετήθηκαν, απευθύνονταν στο Δήμαρχο και του έθεταν ζητήματα προς επίλυση. Με συγχωρείτε αλλά εγώ ξέρω πως απολογισμός δεν είναι να ρωτάς τον άλλον τι θα κάνει, αλλά να περιγράφεις αυτό που έκανες εσύ. Υπήρξε μάλιστα και τοποθέτηση που τα έβαλε με το πολιτικό σύστημα, και την πατρίδα μας που κινδυνεύει. Από πότε αυτό είναι απολογισμός του τοπικού της Παλλήνης δεν μπορώ να το καταλάβω.

Θλιβερότερο όλων όμως κατά τη γνώμη μου ήταν η παντελής απουσία κατοίκων. Τέσσερις μέτρησα εγώ. Και εννοώ κατοίκους, όχι εκπροσώπους συλλόγων που και αυτοί ήταν άλλοι τέσσερις, όχι δημοτικούς συμβούλους, όχι παράγοντες γενικότερα. Τοπικό Συμβούλιο λοιπόν χωρίς κοινωνική αναφορά ή κάτοικοι χωρίς προβλήματα. Διαλέγετε και παίρνετε.
Θα ήταν άδικο από μέρους μου να μην ξεχωρίσω τις τοποθετήσεις των Σμέρου και Γερακάρη που ήταν στο πνεύμα του θέματος της συνεδρίασης, όπως επίσης θα ήταν άδικο να μην πω πως όλοι εξήραν τη θετική στάση της αντιπολίτευσης, κάτι που δεν έχω λόγο να μην το πιστεύω.

Παρ' όλα αυτά όσοι δεν ήρθατε χάσατε. Τι χάσατε; Ότι θα βλέπατε από μόνοι σας αυτά που περιγράφω και κυρίως χάσατε την τοποθέτηση του Δημάρχου που αναφέρθηκε στο τι έγινε και κυρίως τι πρόκειται να γίνει στην πόλη.

Δείτε την αξίζει να αφιερώσετε μισή ώρα.