Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ημέρες σημαντικών εξελίξεων στο θέμα της αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης

Σημαντικές και συνεχείς είναι οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα της αποχέτευσης του Δήμου μας. Αυτό σηματοδοτεί και η επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Δήμο μας, το πρωί της Παρασκευής 20 Απριλίου. Δείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Παλλήνης.

Οι εξελίξεις ξεκίνησαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας όταν σε κοινή σύσκεψη των ΥΠΕΚΑ (Παπακωνσταντίνου) και ΥΠΟΜΕΔΙ (Βορίδης) στην οποία μετείχαν και υπηρεσιακοί αλλά ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες της ΕΥΔΑΠ και στην οποία "επικυρώθηκε" η απόφαση του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ για αποχέτευση του Δήμου Παλλήνης προς το ΚΕΛ Ψυττάλειας. Δείτε το Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον Υπουργό που ήρθε στο Δήμο μας την Παρασκευή 20/04 το πρωί και ο οποίος δεσμεύτηκε και για τις μελλοντικές κινήσεις.

Όπως θυμάστε ο Δήμος μας έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 73.399.750 € για την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Δήμου. Οι αποφάσεις αυτές της χρηματοδότησης, οι οποίες σημειωτέον έχουν πάρει και κωδικό χρηματοδότησης, δηλαδή δεν είναι λόγια, έχουν ως αποδέκτη των λυμάτων το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων. Συνεπώς καθίστανται ανεφάρμοστες, μετά την αλλαγή του αποδέκτη σε ΚΕΛ Ψυττάλειας για το Δήμο Παλλήνης. Γι' αυτή την τροποποίηση δεσμεύτηκε πολύ συγκεκριμένα ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά την επίσκεψή του στο Δήμο. Μάλιστα ο Υπουργός καθόρισε και τα επόμενα βήματα (μπορείτε να δείτε τι ακριβώς είπε στο video της συζήτησης), με στόχο όλο το θέμα να έχει λήξει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και δείτε τι έγραψε ο ίδιος στο site του.

Ξέρω ότι εδώ και είκοσι χρόνια έχετε βαρεθεί να ακούτε να σας λένε ότι είμαστε κοντά στη λύση του ζητήματος της αποχέτευσης. Ξέρω ότι είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί πια απέναντι σε αυτά που ακούτε. Ξέρω ότι όταν είμαστε σε προεκλογική περίοδο οι "δεσμεύσεις" που ακούτε είναι σαν να μην τις ακούτε. Έτσι νοιώθω και 'γω. Όμως τώρα μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Στόχος μας είναι το θέμα να έχει τελειώσει ενυπογράφως πριν τις εκλογές.Όλη αυτή η εξέλιξη μη νομίζετε ότι μας ήρθε ως δώρο του καλού Θεού που μας αγαπάει. Πρόκειται για αποτέλεσμα ενεργειών του Δημάρχου που χειρίζεται το θέμα προσωπικά, με μεθοδικότητα, επιμονή και διορατικότητα. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς που δεν φαίνεται, και της ετοιμότητας που επιδεικνύει ο Δήμος Παλλήνης. 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι που δεν χαίρονται. Δεν χαίρονται που σηματοδοτείται ένα άλλο μέλλον για την πόλη μας. Ένα μέλλον χωρίς βόθρους. Επιμένουν σε μικρότητες, και αστειότητες (δεν μου επιτρέπεται να γράψω άλλους χαρακτηρισμούς) προσπαθώντας να μειώσουν αυτή τη μεγάλη επιτυχία, αυτή τη σημαντική εξέλιξη.

Έχουν ενστάσεις που ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τον Παπακωνσταντίνου, τον "Υπουργό του μνημονίου". Παιδιά να έχουμε ένα μέτρο. Και 'γω έχω γράψει και επιμένω στις απόψεις που έχω διατυπώσει στο παρελθόν για την οικονομία και τη γενικότερη πολιτική κατάσταση. Δηλαδή κατά τη γνώμη σας δεν έπρεπε ο Δήμαρχος να δει και να συζητήσει το θέμα της αποχέτευσης με τον Παπακωνσταντίνου; Δεν έπρεπε ο Δήμαρχος να τον πιέζει για λύση στο πρόβλημα; Και μήπως τελικά δεν έπρεπε να δεχτούμε τίποτα απ' αυτόν, καμία λύση, επειδή είναι ο "Υπουργός του μνημονίου";

Κάποιοι άλλοι ενίστανται γιατί δεν ήταν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο εκεί, όλα τα Τοπικά, οι Σύλλογοι Γονέων, ο μπακάλης της γειτονιάς. Παιδιά μήπως έχουμε παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Από που προκύπτει η υποχρέωση του Δημάρχου να καλεί τους πάντες όταν έρχεται ένας Υπουργός στο Δήμο. Η παρουσία όλων των παραπάνω θα βοηθούσε το θέμα μας; Για αναρωτηθείτε και απαντήστε μέσα σας, γιατί στο Δημόσιο λόγο σας πάλι θα μου την πέσετε.

Είναι οι ίδιοι που έγραφαν και έλεγαν ότι "υπάρχουν αντιδράσεις για την Ψυττάλεια και τσάμπα πανηγυρίζετε", πανηγυρίζοντας ενδόμυχα οι ίδιοι από την προοπτική κωλύματος της αποχέτευσης. Είναι αυτοί που προτιμούν να παραμείνει η Παλλήνη (Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη) με βόθρους, παρά να αποκτήσει αποχέτευση με ενέργειες του Ζούτσου.

Ε' λοιπόν φίλοι μου χάσατε.