Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Γιώργος Ζώης - Η άσκηση αφορά όλους, σε μια πόλη για όλους

Θέτοντας για πρώτη φορά υποψηφιότητα, στη πόλη όπου μεγάλωσα και συνεχίζω να μεγαλώνω, αντιλαμβάνομαι πως ο προεκλογικός λόγος φτάνει πολλές φορές σε σημεία και καταστάσεις όπου δεν ενδιαφέρει κανέναν κάτοικο αυτού του δήμου.

Προσωπικά, θεωρώ ότι αντί να ακούμε και να βλέπουμε διαλόγους χωρίς αρχή, μέση και τέλος, καλό θα ήταν να μιλήσουμε για κάτι πιο ουσιαστικό όπως ο αθλητισμός, τον οποίο έχει ανάγκη η κοινωνία, καθώς επίσης και για δράσεις που γίνονται για την κοινωνία σε αυτόν τον τομέα, και ίσως να είναι άγνωστες για πολλούς.

Η άσκηση αφορά όλους, σε μια πόλη για όλους

Η άσκηση αφορά όλους, μικρούς και μεγάλους, γυναίκες και άντρες, φτωχούς και πλούσιους, ασθενείς και υγιείς. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, με το άγχος, την έλλειψη ελεύθερου χρόνου αλλά και την ανεπαρκή διαπαιδαγώγηση των παιδιών για τα οφέλη της άθλησης, καθιστούν τον άνθρωπο νωθρό και υποκινητικό.

Ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο ένας νέος αρχίζει να αντιλαμβάνεται την καθημερινότητα. Με τη συμμετοχή ένας νέος στον αθλητισμό γίνεται μέλος μιας κοινότητας και μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα, και κυρίως να συμμετέχει, με κανόνες, σε μια κοινή προσπάθεια για έναν κοινό στόχο.

O Αθλητισμός στο Δήμο Παλλήνης
Επειδή όμως η άθληση σήμερα δεν αφορά μόνο τους νέους, ο Δήμος Παλλήνης υλοποιεί προγράμματα και δραστηριότητες άθλησης για όλους με την συμμέτοχη 4.500 και πλέον παιδιών και ενηλίκων ανά έτος. Κύριος στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι τόσο η βελτίωση της φυσικής όσο και της ψυχοκοινωνικής κατάστασης των συμμετεχόντων σε αυτά.

Με στόχο την προώθηση της εκφραστικής δημιουργικότητας των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων υλοποιεί προγράμματα αθλητισμού που χαρακτηρίζονται από ποιότητα και καινοτομία.

Προωθεί διαρκώς την δημιουργία την δημιουργία νέων αθλητικών προγραμμάτων (δωρεάν προετοιμασία υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικών σχολών, καλοκαιρινό πρόγραμμα Aqua Aerobic κ.α.)

Αθλητικά Προγράμματα Δ. Παλλήνης με πιστοποίηση ISO
Τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Παλλήνης φέρουν πιστοποίηση «ISO 9001: 2015» σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και με αυτό τον τρόπο έχει αναπτυχθεί η «Μέτρηση Δεικτών Υγείας των Ασκούμενων» όπου αφορά την αξιολόγηση αποτελεσμάτων του ασκούμενου σε μια σειρά παραμέτρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος Παλλήνης μεταξύ άλλων:
  • Ανέπτυξε την «Μέτρηση Δεικτών Υγείας Ασκούμενου» όπου αφορά την αξιολόγηση αποτελεσμάτων του ασκούμενου σε μια σειρά παραμέτρων αποσκοπώντας στην προσαρμογή των προπονητικών προγραμμάτων επιδιώκοντας τη βελτίωση των αξιολογηθέντων δεικτών υγείας στο πλαίσιο των αθλητικών προγραμμάτων.
  • Παρέχει πλήρη απαλλαγή από τη συνδρομή σε ανέργους και οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους.
  • Αναβαθμίζει διαρκώς όλες τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις με σύγχρονο εξοπλισμό αντάξιο του υψηλού επιπέδου των προγραμμάτων.
  • Προσφέρει Δωρεάν Πιλοτικό Πρόγραμμα Άθλησης και Ποιότητας Ζωής Ειδικών Ομάδων Πληθυσμού
  • Συνεχίζει τη λειτουργία του «ΚΔΑΠ - ΜΕΑ Παλλήνης» και προσέλαβε γυμναστή με ειδικότητα ΑμεΑ για τη διεξαγωγή προγραμμάτων.
  • Συμφώνησε με το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών το οποίο εδρεύει στο ΟΑΚΑ για δωρεάν εξέταση ή πλήρη αξιολόγηση όσων αθλητών επιθυμούν να αξιολογηθούν, εφόσον ανήκουν σε αναγνωρισμένα από τη Γ.Γ.Α. σωματεία.
Σε Μια Πόλη για Όλους, ο αθλητισμός αφορά όλους μας.
Γιώργος Ζώης,
Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Γέρακα