Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Βασίλης Δημητριάδης: Λίγα λόγια για... την δική μου υποψηφιότητα

Ονομάζομαι Δημητριάδης Βασίλης έχω πτυχίο Ηλεκτρονικού και εργάζομαι επί 37 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.

Ασκώ καθήκοντα αντιδημάρχου από την 1η Μαρτίου 2017, με αρμοδιότητες στην διαχείριση, ανάπτυξη και συντήρηση πρασίνου, διαχείριση του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων, Συντήρηση παιδικών χαρών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


  • Μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Παλλήνης
  • Δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης από το 2014
  • Τοπικός σύμβουλος της Δ.Ε Γέρακα από το 2010 έως το 2014
  • Έχω διατελέσει μέλος του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γέρακα και κατόπιν Δήμου Παλλήνης
  • Από το 1999 έως το 2007 τα μέλη του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρακα “Η ΠΗΓΗ” με τιμούσαν αναθέτοντας μου την θέση του Προέδρου του ιστορικού Συλλόγου.
  • Από το 2007 έως το 2016, άσκησα καθήκοντα διευθυντή της τοπικής εφημερίδας “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ” που εκδίδει ο Σύλλογος ΠΗΓΗ.
  • Έχω μία κοινωνική και πολιτική δράση 35 χρόνων μέσα από τους μαζικούς φορείς στο Γέρακα και είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι αυτό.
  • Γεννήθηκα στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης από πατέρα Σερραίο και μητέρα με καταγωγή από τον Πόντο και κατοικώ στο Γέρακα από το 1963.
  • Είμαι παντρεμένος με την Κική Γκιουλάκη και έχω ένα γιο 27 ετών απόφοιτο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας στα οικονομικά.

Θέτω και πάλι υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Παλλήνης κ. Θανάση Ζούτσου “Ανθούσα – Γέρακας – Παλλήνη, Μια Πόλη για όλους”.

Οι απόψεις και οι θέσεις μου έχω προσπαθήσει και εκτιμώ πως είναι γνωστές στους συμπολίτες μου από χρόνια κυρίως μέσα από την αρθρογραφία μου. Φιλοδοξώ να είμαι από εκείνους που θα συνεχίσουν να βοηθούν στο κτίσιμο και την ενιαιοποήση της πόλης μας, με αφήνουν αδιάφορο οι τοπικιστικές λογικές, με αφήνουν αδιάφορο οι δημόσιες παρουσίες που στερούνται προτάσεων, επικεντρώνονται, υιοθετούν και ασκούν ανήθικες προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. 

Δεν διεκδικώ το αλάθητο, θεωρώ και πιστεύω ότι και τα τυχόν λάθη είναι δικαιολογημένα όταν κάποιος εργάζεται. Διεκδικώ και απαιτώ όμως η κριτική να γίνεται επί της ουσίας με την παρουσίαση αντίστοιχης αντιπρότασης και όχι με προεκλογικές ακοστολόγητες λαϊκίστικες γενικολογίες.

Απεχθάνομαι την χρήση της πολιτικής θέσης για ιδιοτελείς ή ψηφοθηρικούς σκοπούς και επιθυμώ να ζω σε ένα κόσμο όπου η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός να είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του.
Αγαπώ τον τόπο μου και τιμώ όλους εκείνους που εργάστηκαν γι αυτόν.
Τιμώ και θυμάμαι πάντα με αγάπη εκείνους τους πρωτεργάτες του Γέρακα που έφυγαν από κοντά μας.

Οι εποχές βέβαια έχουν αλλάξει. Οι 1000 κάτοικοι της γειτονιάς Γέρακα του Δήμου Παιανίας, είναι πλέον μακρινό παρελθόν και σήμερα ζούμε σε ένα Δήμο 70.000 κατοίκων που περιλαμβάνει στα 46 τετραγωνικά χιλιόμετρα του την Ανθούσα, τον Γέρακα και την Παλλήνη.

Πάνω στα θεμέλια που χτίσαμε το 2011 θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε την νέα μας μεγάλη πολιτεία για πολλά χρόνια ακόμα. Με σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό, λιθαράκι - λιθαράκι. Κανείς δεν είναι μάγος και όσοι υπόσχονται μαγικές λύσεις καλό θα είναι να... μας προβληματίζουν.

Από την 1/1/2011, την πρώτη μέρα του ενιαίου Δήμου Παλλήνης, έχουν αλλάξει πολλά (πρώτα όσο αφορά την λογική διοίκησης), και ο Δήμος βρίσκεται πρώτος ανάμεσα στους πλέον αναπτυσσόμενους Δήμους της χώρας, με έργα υποδομών εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Έργα υποδομών που μετά την κατασκευή τους κανείς δεν τα θυμάται, όπως είναι τα δίκτυα ομβρίων, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, το δίκτυο φυσικού αερίου ή και η αποχέτευση η οποία πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και θα φτάσει σε όλο το Δήμο Παλλήνης.
  • Με τις μελέτες επισκευής οδοστρωμάτων που υλοποιήθηκαν το 80% του οδικού δικτύου (450.000 τ.μ δρόμων) εντός και εκτός σχεδίου, είναι πλέον καινούριο και ασφαλές, ενώ το έργο συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και μετά τις εκλογές μέχρι την ολοκλήρωση του.
  • Τέσσερις νέες πλατείες κατασκευάστηκαν (Αυτό τον καιρό ολοκληρώνεται και η τέταρτη).
  • Μία νέα Πολιτεία στο Βακαλόπουλο δημιουργήθηκε και κατασκευάστηκαν 50.000 τ.μ νέας οδοποιϊας, ένα νέο βιοκλιματικό κτήριο που στεγάζει το 9ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης και ένα ακόμα που στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης.
  • Το ίδιο θα γίνει και με τις 7 νέες πολεοδομικές ενότητες της Δ.Ε Παλλήνης που εντάχθηκαν στο σχέδιο αλλά και με τις 4 που θα ενταχθούν σύντομα.
  • Νέες δημοτικές εγκαταστάσεις όπως το Διοικητήριο της Ανθούσας αναβαθμίζουν το Δήμο μας και τον φέρνουν πολλά χρόνια μπροστά.
  • Με την ανακατασκευή των 15 παιδικών χαρών, ένα σημαντικό έργο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος μας θα λειτουργεί 30 στο σύνολό τους ασφαλείς και πιστοποιημένες κατά ΕΛΟΤ παιδικές χαρές.
  • Θα ξεκινήσει επίσης η παιδική χαρά για Α.Μ.Ε.Α στον Γαργηττό ΙΙ η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ".
  • Έξι νέα σύγχρονα βιοκλιματικά Σχολεία παραδόθηκαν σε χρήση σε αυτή τη θητεία. Αναζητείστε κάτι ανάλογο σε όλη τη χώρα.
  • Έργα όπως οι αναβαθμίσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, η δημιουργία νέων (τρίγωνο Κάντζας) και πολλά ακόμα έργα που έχουν ολοκληρώσει τις νόμιμες διαδικασίες και έχουν δημοπρατηθεί αναμένουν τη σειρά τους για να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος αυτής της δημαρχιακής θητείας στις 31 Αυγούστου, γιατί ο ορίζοντας και ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής ξεπερνά τις όποιες δημοτικές εκλογές, είναι πολύ μεγαλύτερος και ευρύς.
Ο κατάλογος όσων έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια είναι πολύ μακρύς, όμως ο σκοπός μου δεν είναι να επαναλάβω κάτι που άλλωστε μπορείτε να δείτε ή να διαβάσετε πολλές φορές μέχρι τις εκλογές.

Σκοπός μου είναι να σας μεταφέρω ότι η παράταξη την οποία υπηρετώ, είναι εκείνη που οδηγεί το Δήμο μας στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας, που υλοποίησε κάθε λέξη του προγράμματος της που σας κατέθεσε στις εκλογές του 2014.
Και που σε κάποιες περιπτώσεις όπως το Φυσικό αέριο, το ξεπέρασε.

Ήλθε λοιπόν η ώρα για να επαναβεβαιώσετε την εμπιστοσύνη σας και να κρίνετε με βάση τα πεπραγμένα της. Και είναι πολύ εύκολο κάτι τέτοιο σας διαβεβαιώνω. Κάθε έργο που έχει υλοποιηθεί, έχει "ταυτότητα, οδό και αριθμό" και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε οι ίδιοι.
Και μάλιστα χωρίς τις "μαγικές λύσεις" που άλλοι ισχυρίζονται ότι κατέχουν.
Τέλος, θα σας ζητήσω να εκφράσετε την εμπιστοσύνη σας στον Δήμαρχο Θανάση Ζούτσο, αλλά και σε μένα, με τον έναν από τους τρεις σταυρούς προτίμησης δίπλα στο όνομα μου.
Σας ευχαριστώ.