Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Με στοχευμένες παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων

Με στοχευμένες παρεμβάσεις και αναπλάσεις σε κάθε γειτονιά αναβαθμίζουμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων. 

Η πόλη μας είναι το σπίτι μας, ο χώρος όπου ζούμε, εργαζόμαστε, αξιοποιούμε τον ελεύθερο χρόνο μας. Η κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων, των πάρκων και των χώρων πρασίνου, επηρεάζουν συνολικά την ποιότητα ζωής μας. Τα έργα που αφορούν την καθημερινότητα είναι εξίσου σημαντικά με τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και εξασφαλίζουν άμεσα θετικά αποτελέσματα για το σύνολο των πολιτών ενώ ταυτόχρονα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην ίδια την ανάπτυξη της πόλης. Ιδιαίτερα μεγάλη σημασία δίνουμε στην ασφάλεια του πεζού, του ηλικιωμένου, των παιδιών, του κάθε πολίτη. Δρόμοι, πεζοδρόμια και δημοτικός φωτισμός είναι απαραίτητα στοιχεία για κάθε γειτονιά εντός και εκτός σχεδίου.

Με δρομολογημένη πλέον την υλοποίηση των έργων βασικών υποδομών, στρέφουμε την προσοχή μας στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας τοποθετώντας σε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των κυκλοφοριακών συνθηκών, την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού και την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων τόσο ως προς την αισθητική τους όσο και ως προς την χρηστικότητά τους, την εναρμόνιση και των υπόλοιπων παιδικών χαρών με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, την δημιουργία συνθηκών βαδισιμότητας και επισκεψιμότητας μέσα από έργα αναπλάσεων των Παλαιών (ιστορικών) Κέντρων.

Οι πλατείες διαμορφώνονται σε ζωντανά κομμάτια της γειτονιάς με εγκαταστάσεις και αστικό εξοπλισμό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών κατά περίπτωση: μικρά ανοιχτά θέατρα, χώροι για παιχνίδια όπως σκάκι, σταθμοί επαναφόρτισης φορητών συσκευών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, πατινιών, WiFi hotspots, κλπ. Στις μεγαλύτερες πλατείες τοποθετούμε σταθμούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα περιβάλλοντος (ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) και ψηφιακές πινακίδες πληροφόρησης για τα δρώμενα στην πόλη μας.

Συνεχίζουμε την κατασκευή και συντήρηση οδών, την κατασκευή και ανάπλαση πεζοδρομίων, την συμπλήρωση και αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού σε όλη την πόλη με προτεραιότητα τις εκτός σχεδίου περιοχές καθώς και την ανάπλαση των μεγάλων και μικρών πάρκων και πλατειών.

Αξιοποιούμε, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τον χώρο των 38 στρεμμάτων πλησίον του Αθλητικού Κέντρου Παλλήνης για την δημιουργία ενός υπερτοπικού Αθλητικού – Περιβαλλοντικού θεματικού Πάρκου και το Πεδίο του Άρεως για την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων.

Ειδικότερα στον τομέα της κυκλοφοριακής αναβάθμισης:

  • Για την ασφάλεια στις μετακινήσεις, ξεκινά εντός του Μαίου η κατασκευή του κυκλοφοριακού κόμβου Έβρου – Τρικάλων στον Γέρακα, ακολουθεί εντός του έτους η δημοπράτηση των Κυκλοφοριακών κόμβων Πλατείας Μακεδονίας και Λ. Εθνικής Αντιστάσεως (3 κόμβοι) στον Γέρακα και κατόπιν της σύνταξης ειδικών κυκλοφοριακών μελετών θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αντίστοιχων κυκλοφοριακών κόμβων στις περιοχές της Κάντζας και Παλαιού Κέντρου Παλλήνης.
  • Στο πλαίσιο της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, σε συνεργασία με τους φορείς και τους κατοίκους, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία συνθηκών Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας βασισμένης στο τρίπτυχο: βέλτιστες οικονομικές λύσεις, βελτίωση ποιότητας ζωής, εξασφάλιση ασφαλούς και άνετης μετακίνησης για όλους.
  • Επεκτείνουμε τον υπάρχοντα ποδηλατόδρομο στο Γέρακα και δημιουργούμε νέους στην Κάντζα και στην διαδρομή της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Λαυρίου
  • Διεκδικούμε την υλοποίηση της δημόσιας δέσμευσης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών για την υλοποίηση του Σταθμού Προαστιακού / ΜΕΤΡΟ του Γέρακα, στην οδό Γέρακα και την υλοποίηση έργων σύνδεσης και αναστροφών της Αττικής Οδού με την Υμηττού – Ραφήνας, καθώς και την υλοποίηση Περιφερειακών Οδών για την αποσυμφόρηση των οικιστικών κέντρων της Παλλήνη.
Σε λίγους μήνες η Ανθούσα θα έχει ένα υπερσύγχρονο κτήριο που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας. 


  • Το Διοικητήριο της Ανθούσας κατασκευάζεται σε οικόπεδο εμβαδού 3.734,62m² στο οικοδομικό τετράγωνο Ο1-20 του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης της Δ.Ε. Ανθούσας. Το κτήριο εμβαδού 2.200 τ.μ. και προϋπολογισμού 2.500.000 €, (χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), θα στεγάσει: διοικητικές υπηρεσίες, χώρο συνεδριάσεων του Τοπικού Συμβουλίου, γραφεία εξυπηρέτησης των δημοτών, ΚΑΠΗ, αίθουσες εκδηλώσεων, μουσική βιβλιοθήκη, σύγχρονο Δημοτικό Ιατρείο, και γενικά όλες τις λειτουργίες που είναι διάσπαρτες σε διάφορους προκατ χώρους.
  • Θα αποτελούν πλέον παρελθόν οι αυθαίρετες κατασκευές που στέγαζαν την Κοινότητα Ανθούσας από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα και οι δημότες θα μπορούν να εξυπηρετούνται σε ένα σύγχρονο κτήριο, αντάξιο της εποχής μας και της πόλης μας.