Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Κομνηνάκης Βαγγέλης - Μας ενώνουν περισσότερα απ' όσα μας χωρίζουν

Απομένουν πλέον λίγες ημέρες για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το αυτονόητο. Την συνεννόηση μεταξύ μας σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μας και είναι κοινός στόχος όλων μας.

Αυτό που θα πρέπει αρχικά να αντιληφθούμε, είναι ότι τον μέσο δημότη δεν τον απασχολεί η πολίτικη αντιπαράθεση ανάμεσα μας. Δεν τον ενδιαφέρει να διαβάζει τις καταγγελίες που αποστέλλονται από το ένα γραφείο τύπου ενός συνδυασμού στο άλλο, ούτε ποιος ήταν αυτός που είχε καλύτερο καταγγελτικό λόγο στο εκάστοτε συμβούλιο. Όλα αυτά είναι πρακτικές δεκαετιών που μας οδήγησαν σε μια κρίση κοινωνική, που πολύ γρήγορα κατέληξε σε μία δυσβάσταχτη οικονομική 10ετια καταδικάζοντας μια ολόκληρη γενιά.

Στην αυτοδιοίκηση μετράει αυτό που κάνεις και όχι αυτό που λες

Στην Αυτοδιοίκηση είσαι καθημερινά αντιμέτωπος με την αλήθεια. Αυτή είναι η γοητεία της, και αυτός είναι ο λόγος που μπορείς πολύ εύκολα να αποδείξεις ποιος είσαι. Αυτός είναι ο λόγος όπου μπορείς να έχεις κοινούς στόχους με πολλούς, αφήνοντας στο περιθώριο και απομονώνοντας τα ακραία στοιχεία που μολύνουν τον πολιτικό διάλογο και γκρεμίζουν όσες γέφυρες συνεννόησης έχεις χτίσει με κόπο τόσα χρόνια.

Θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα ακούμε και θα σεβόμαστε όλες τις φωνές, άλλα και αυτοί που θα καταδικάζουμε τις ρατσιστικές και σεξιστικές κραυγές που δεν σέβονται τις ανθρώπινες αξίες.

Σε αντίθεση με την κεντρική πολιτική σκηνή, εμείς θα πρέπει να είμαστε εδώ για να συμπράξουμε, και όχι για να συγκυβερνήσουμε. Εδώ δεν μετρούν οι επευφημίες, όπως βλέπουμε μετά από μία ομιλία ενός πολιτικού στη βουλή όπου χειροκροτείται για αυτά που είπε, και όχι γι' αυτά που έπραξε.

Ήρθε η ώρα να συνεννοηθούμε για τα βασικά

Θα προχωρήσουμε ως λαός, ως κοινωνία και ως άνθρωποι μόνο εάν καταφέρουμε να συνεννοηθούμε στα βασικά. Αυτό θα πρέπει να γίνει όχι γιατί μας το επιβάλλει άλλος ένας κακογραμμένος αυτοδιοικητικός νόμος, αλλά γιατί όλοι μας έχουμε βιώσει τα αποτελέσματα των συγκρούσεων και των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων στη χειρότερη της μορφή από την μεταπολίτευση και μετά.

Ποιος δεν θέλει το αυτονόητο για την πόλη του;
  • Ποιος δεν θέλει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων;
  • Ποιος δεν θέλει μια κοινωνική πολιτική που θα στέκεται αλληλέγγυα στις οικογένειες που χτυπήθηκαν βάναυσα από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων;
  • Ποιος δεν θέλει έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής της πόλης μας;
  • Ποιος δεν θέλει αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για όλους;
  • Ποιος δεν θέλει μία σύγχρονη και προοδευτική διαχείριση των απορριμμάτων;
  • Ποιος δεν θέλει παρεμβάσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και θα δίνουν οξυγόνο στην ευρύτερη περιοχή;
  • Ποιος δεν θέλει μια smart city όπου ο δημότης θα μπορεί να εξυπηρετείται και να ενημερώνεται με ένα click;
Είμαι βέβαιος πως όλα τα παραπάνω θα τα βρείτε στα προεκλογικά προγράμματα όλων των δημοτικών παρατάξεων. Αυτά θα πρέπει να είναι η κοινή μας βάση και αυτός θα πρέπει να είναι ο κοινός μας στόχος.

Μας ενώνουν περισσότερα απ' όσα μας χωρίζουν

Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας, πως αυτά που μας ενώνουν, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, και πως όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως παράταξης και ιδεολογικής προέλευσης, θέλουμε το κοινό καλό της πόλης μας και την αναβάθμιση της πραγματικής μας ζωής. Μόνο εάν σκεφτόμαστε έτσι θα καταφέρουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούμε για στα βασικά.

Κομνηνάκης Ευάγγελος,
Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Γέρακα
Πτ. Μηχανολόγος Μηχανικός Msc