Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή η ποδηλατοπορεία του Δήμου Παλλήνης

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Μεγάλος αριθμός ποδηλατών κάθε ηλικίας παρακολούθησε την ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στα πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας. 

Νωρίς το πρωί οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στο Αθλητικό κέντρο της Παλλήνης, έτοιμοι για την πορεία. Μια πορεία χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα, που γέμισε τα στενά αλλά και τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, με ποδήλατα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος ο οποίος αφού εξέφρασε τη χαρά του για τον εορτασμό αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας, της Ολυμπιακής Ημέρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τόνισε ότι ο εορτασμός είναι μια χρυσή ευκαιρία «στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθε, να μάθουμε τις χαρές της νίκης αλλά και τη σημασία της ήττας και της συμμετοχής και να ανακαλύψουμε όλες τις χαρές του αθλητισμού». «Εύχομαι είπε η σημερινή ποδηλατοπορεία να προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στην αγάπη για τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες και να συμβάλλει σε μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής στην πόλη μας με τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου το οποίο δεν είναι μόνο ευεργετικό για τη φυσική μας κατάσταση αλλά και για το περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκης επεσήμανε ότι «με την Ολυμπιακή Ημέρα το Ολυμπιακό Κίνημα θέλει να αναδείξει την έννοια της μαζικής συμμετοχής στον αθλητισμό. Προσκεκλημένοι όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη. Φέτος για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας διήρκεσαν μια ολόκληρη εβδομάδα με κορύφωση τη ποδηλατοπορεία στο Δήμο Παλλήνης». Τέλος ζήτησε «να μην περιμένουμε την Ολυμπιακή Ημέρα για να γυμναστούμε αλλά να βάλουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας».

Ο Δήμαρχος Παλλήνης ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρόγκ και ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον κ. Χάρη Τσολάκη (καθηγητής ΤΕΦΑΑ) που αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρότρυνε τους γονείς με επιχειρήματα να οδηγήσουν τα παιδιά στο δρόμο της σωστής διατροφής.

Η ποδηλατοπορεία διήνυσε απόσταση 5 χιλιομέτρων και κατέληξε στην Πλατεία Μακεδονίας της ΔΕ Γέρακα. Εκεί διανεμήθηκε έντυπο υλικό και υπήρξε ενημέρωση από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) το οποίο εκπροσωπήθηκε από την Αντιπρόεδρό του κα Αθανασία Σμυρνιώτου (αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Παν/μιου Αθηνών), για της βλαβερές συνέπειες που επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό η χρήση «συμπληρωμάτων διατροφής». Η συμβολή του ΕΣΚΑΝ στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν καθοριστική.

Η θέσπιση της Ολυμπιακής Ημέρας αποφασίστηκε τον Ιανουάριο του 1948 προκειμένου να γιορτάζεται κάθε χρόνο η ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής που έγινε στο Παρίσι το 1894. Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των κρατών που μερικούς μήνες αργότερα στις 23 Ιουνίου του 1948 διοργάνωσαν σχετικές τελετές που αποδεικνύουν ότι πάντοτε η χώρα μας πρωτοστατεί στην καθιέρωση στην ανάπτυξη και στην προώθηση του Ολυμπιακού Κινήματος.

Ο Δήμος Παλλήνης αγκαλιάζει κάθε δραστηριότητα Μαζικού Αθλητισμού σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί. Την περίοδο αυτή και στα πλαίσια της Αθλητικής Άνοιξης που εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί, στο Δήμο μας κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχει έντονη αθλητική δραστηριότητα.