Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με έργα μαθητών από το Δήμο Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, σας προσκαλούν στην έκθεση σχολικών έργων του διαγωνισμού "ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ". 

Εγκαίνια: Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 - Κ.Ε.Ε.Τ. (πρώην αποθήκες Καμπά) στην Κάντζα. 

Θα ακολουθήσει βράβευση των έργων που επιλέχτηκαν ανά σχολική μονάδα. 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Πρόκειται για διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τα υπουργεία Περιβάλλοντος Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και απευθύνονταν στους μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και στους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων.

Ο Διαγωνισμός είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει μέσω της τέχνης τους μαθητές στο πως μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στην συνειδητοποίηση της αξίας της ανακύκλωσης. Οι μαθητές κλήθηκαν να σχηματίσουν ομάδες των 2 έως 4 ατόμων προκειμένου να δημιουργήσουν τρισδιάστατα έργα με διαστάσεις όχι μεγαλύτερες από 50x50x50 εκ. και όχι μικρότερες από 10x10Χ10 εκ. χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά από πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί κλπ. Οι μαθητές δύνανται να επέμβουν στα υλικά τους χρησιμοποιώντας μέρος αυτών ή να αλλάξουν το χρωματισμό των υλικών με ξυλομπογιές, τέμπερες, λαδοπαστέλ, μολύβι, μαρκαδόρους κλπ.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κάλεσε με επιστολή του όλους τους μαθητές του Δήμου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.