Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Διασχολική εκπαιδευτική εκδρομή Γυμνασίων Δήμου Παλλήνης (1ου, 3ου Γέρακα και Ανθούσας) στη Γαλλία.

Την φετινή σχολική χρονιά τρία σχολεία του Δήμου Παλλήνης, το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, το 3ο Γυμνάσιο Γέρακα και το Γυμνάσιο Ανθούσας, υλοποιούν ένα διασχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: «Κάστρα στην Ελλάδα και την Γαλλία».

Είναι μία πρωτότυπη ιδέα, τρία σχολεία να συμπράττουν πάνω στο ίδιο θέμα. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες είναι Γαλλικής Φιλολογίας γι’ αυτό και επέλεξαν το συνδυασμό των κάστρων της Ελλάδας με αυτά της Γαλλίας και είναι η κ. Βάσια Γερμανού, η κ. Άννα Σακκογιάννη και η κ. Χρυσούλα Μούσιου.

Από τις 12 έως τις 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Γαλλία με μαθητές και από τα τρία σχολεία.

Η έδρα ήταν το Παρίσι και επισκέφτηκαν τα θαυμαστά και μεγαλειώδη Κάστρα του Λίγηρα ποταμού ( το Chambord και το Blois μαζί με την καστροπολιτεία του), το μουσείο του Λούβρου ( που έχει θεμελιωθεί σε κάστρο), τον Πύργο του Άιφελ, την Μονμάρτρη με την υπέροχη εκκλησία της Σακρέ –Κερ ( Ιερή του Χριστού καρδιά ) και τους υπαίθριους ζωγράφους, το Καρτιέ Λατέν, την Σορβόννη ( ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια του κόσμου). Περπάτησαν στους δρόμους του Ίλ ντε λα Σιτέ (το νησάκι του Σηκουάνα ποταμού όπου βρίσκεται η Παναγία των Παρισίων, την οποία και επισκέφτηκαν), θαύμασαν τους κήπους του Λουξεμβούργου, διασκέδασαν με την καρδιά τους στο χώρο της Ντίσνεϋλαντ (απομίμηση της αντίστοιχης στην Αμερική), όπου είδαν μια διαφορετική πλευρά των κάστρων των παραμυθιών και απόλαυσαν μία μεγάλη κρουαζιέρα με τα bateaux- mouches , τα ποταμόπλοια του Σηκουάνα.

Οι εντυπώσεις των παιδιών ήταν καταπληκτικές, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες από το σύνολο του ταξιδιού.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελική εκδήλωση, που θα γίνει στις 18 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, μία πολυθεματική παρουσίαση με την ενεργό συμμετοχή προσκεκλημένων από όλους τους χώρους.