Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Πέμπτη 30 Μαΐου έως Τετάρτη 5 Ιουνίου

Με δύο ταινίες την ημέρα, η εβδομάδα 30/5 έως 5/6 στο CINE Γέρακας
Στις 21.00: "ΟΙ ΚΡΟΥΝΤΣ"
Στις 22.45: "ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ"


ΟΙ ΚΡΟΥΝΤΣ (THE CROODS)
Σκηνοθεσία: Κερκ ντε Μίκο, Κρις Σάντερς.
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ώρες προβολών: 21.00 (Μία προβολή)


Οι Κρουντς μας διηγούνται την ιστορία της πρώτης μοντέρνας οικογένειας του κόσμου, που εκτυλίσσεται σε μιαν άγνωστη μέχρι σήμερα εποχή, την Κρουντάκιο Περίοδο – μια εποχή που η Μητέρα Φύση έκανε διάφορα πειράματα, με αποτέλεσμα ο πλανήτης μας να είναι γεμάτος από μια απίστευτα αλλόκοτη χλωρίδα και πανίδα. Σ’ αυτόν ακριβώς τον κωμικά επικίνδυνο κόσμο, για την οικογένεια Κρουντς αρχίζει η περιπέτεια της αναζήτησης ενός καινούργιου σπιτικού, όταν η σπηλιά της καταστρέφεται. Σαν να μην είναι αρκετά δύσκολη η επιβίωση για κάποιον που έχει χάσει τη φόρμα του, ο πατριάρχης Γκρουγκ (Νίκολας Κέιτζ) σύντομα έρχεται αντιμέτωπος με έναν νεαρό και γυμνασμένο νομάδα, τον Γκάι (Ράιαν Ρέινολντς), που ερωτεύεται την έφηβη κόρη του Γκρουγκ, την Έεπ (Έμα Στόουν).

Στο τέλος της περιπέτειας όμως οι Κρουντς θα καταφέρουν να εξελιχθούν, να δαμάσουν το φόβο τους για τον άγνωστο κόσμο και ν’ ανακαλύψουν ότι για να επιβιώσουν έχουν όλα όσα χρειάζονται: ο ένας το άλλον. Το εικαστικό μέρος της ταινίας, αναπαριστά μια παλαιολιθική Γη τόσο πολύχρωμη κι εκρηκτική, με τόσο εμπνευσμένα σχεδιασμένα ζώα, πουλιά, δέντρα και λουλούδια, ακόμα και εναλλακτικά κατοικίδια σκυλάκια, που το ταξίδι των Κρουντς μοιάζει περισσότερο με τριπάκι! Διασκεδαστική στην αθωότητά της, γρήγορη στην εξέλιξή της παρά τον… ποδαρόδρομο των ηρώων της, διαχρονική στους προβληματισμούς της, τολμηρή στη διαφορετικότητα που υποστηρίζει και γεμάτη θησαυρούς στις εικόνες της.




ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (THE PLACE BEYOND THE PINES)
Σκηνοθεσία: Ντέρεκ Σίαφρανς.
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντες, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα.
Διάρκεια: 140 λεπτά
Ώρες προβολών: 22.45 (Μια προβολή)

Ο Λουκ είναι ένας μοτοσικλετιστής κασκαντέρ, που περιοδεύει με ένα θίασο από πόλη σε πόλη, κάνοντας το λεγόμενο «γύρο του θανάτου». Στο πέρασμα του από το Σενέκταντυ, στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, θα θελήσει να ξαναβρεί μια χαμένη του αγάπη, τη Ρομίνα. Εκεί θα ανακαλύψει ότι όσο έλειπε, απέκτησε ένα γιο, το Τζέισον. Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους, και να βρει μια νέα δουλειά για να συντηρήσει την οικογένεια που μόλις ανακάλυψε ότι έχει. Ο νέος του εργοδότης βλέπει φιλοδοξία και ταλέντο στο νέο του υπάλληλο, και τον εμπλέκει σε μια σειρά τραπεζικών ληστειών, κάτι που θα τον τοποθετήσει έτσι, υπό τη στενή επίβλεψη ενός φιλόδοξου αστυνομικού, του Έιβερι Κρος. Ο Έιβερι, εργάζεται σε ένα πλήρως διεφθαρμένο αστυνομικό τμήμα, δεχόμενος εντολές από το Ντε Λούκα. Παλεύει κι εκείνος με τη σειρά του να βρει ισορροπίες μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής, και να στηρίξει τη σύζυγο του και το μικρό τους παιδί. Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα αντηχήσει και στις επόμενες γενιές. Οι γιοι τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την μοιραία κοινή κληρονομιά τους. Η τελευταία ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς, απλωμένη σε τρεις πράξεις, φαντάζει σαν αλληγορία για το καλό και το κακό. Η δεύτερη πράξη συμπληρώνει την πρώτη, ενώ η τρίτη επιβεβαιώνει το κοινότοπο συμπέρασμα: καλό και κακό είναι όψεις του ίδιου πράγματος. Ο Σιανφράνς πλατειάζει, έχει όμως μια άνεση να χειρίζεται τα είδη. Το ρεαλιστικό αστυνομικό δράμα δίνει υπόσταση στο στυλιζαρισμένο νεονουάρ. Το τελευταίο κομμάτι της ταινίας έχει μια αίσθηση βιβλικής παραβολής, ανοιχτής στους αμερικανικούς μύθους της περιπλάνησης.