Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Έναρξη προβολών για το CINE ΓΕΡΑΚΑ

Ξεκινούν την Πέμπτη 9 Μαΐου οι προβολές του θερινού κινηματογράφου του Γέρακα με την ταινία "ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ (SIDE EFFECTS)" σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ και με πρωταγωνιστές τους: Τζουντ Λο, Ρούνι Μάρα, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Βινέσα Σο. Ώρες προβολών: 20.50 & 23.00 (δύο προβολές). Οι προβολές της συγκεκριμένης ταινίας θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου.

Από Δευτέρα 13 Μαΐου έως Τετάρτη 15 Μαΐου θα προβάλλεται η ταινία "ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ (JAGTEN)" σε σκηνοθεσία: Τόμας Βίντεντεμπεργκ και με πρωταγωνιστές τους: Μαντς Μίκελσεν, Λάσε Φόγκελστρομ, Σούσε Βολντ. Ώρες προβολών: 20.50 & 23.00 (δύο προβολές).

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
SIDE EFFECTS
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ.
Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Ρούνι Μάρα, Τσάνινγκ Τέιτουμ,
Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Βινέσα Σο.
Διάρκεια: 106 λεπτά
Ώρες προβολών: 20.50 & 23.00 (Δύο προβολές)



Η Έμιλυ και ο Μάρτιν είναι ένα νέο, όμορφο κι ευκατάστατο ζευγάρι που ζει την ονειρεμένη ζωή, μέχρι που ο Μάρτιν φυλακίζεται για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών. Επί τέσσερα χρόνια, η Έμιλυ τον περιμένει υπομονετικά, αλλά κατά τη διάρκεια της απουσίας του, έχει πέσει σε κατάθλιψη. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ένας ψυχίατρος, καλείται να συμβουλεύσει την Έμιλυ. Απεγνωσμένη να μην νοσηλευτεί, συμφωνεί σε θεραπεία κι αντικαταθλιπτικά, μια απόφαση που θα αλλάξει τις ζωές όλων των εμπλεκόμενων. Όταν εκείνη δε θα παρουσιάσει καμία βελτίωση, ο ψυχίατρος θα της παρέχει ένα νέο φάρμακο που θα την ηρεμήσει. Οι παρενέργειες όμως είναι τρομακτικές: γάμοι θα διαλυθούν, η καριέρα του γιατρού θα αποδεκατιστεί, κάποιος θα πεθάνει- ποιος είναι όμως ο υπεύθυνος; Συντετριμμένος ο γιατρός θα αναζητήσει απαντήσεις. Όταν βρει την αλήθεια όμως, όλα όσα του έχουν απομείνει στη ζωή και την καριέρα απειλούνται να καταστραφούν.
Οι Παρενέργειες είναι ακόμα μια επίδειξη άψογης τεχνικής. Το Μανχάταν στην ταινία είναι μπλε, οι χώροι είναι γκρι, η ψυχή της Έμιλι κατάμαυρη, ένα μυστήριο που μας παραπλανά με έναν τρόπο που παραπέμπει στον Χίτσκοκ και στα '80s αφιερώματα σε αυτόν. Ξεκινά ως υπαρξιακό δράμα με έγκλημα, συνεχίζει με μια περίεργη καταγγελία στα ψυχοφάρμακα και καταλήγει σε θρίλερ με μετατόπιση ενοχής, και μάλιστα σε τρία πρόσωπα, όπως συνήθιζε να κάνει ο δάσκαλος Χίτσκοκ. Η αφήγηση κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ
JAGTEN
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντεντεμπεργκ.
Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Λάσε Φόγκελστρομ,
Σούσε Βολντ.
Διάρκεια: 115 λεπτά
Ώρες προβολών: 20.50 & 23.00 (Δύο προβολές)



Έπειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο, ο 40χρονος Λούκας έχει μια νέα σχέση, μια νέα δουλειά και επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τον έφηβο γιο του, Μάρκους. Όλα τα πράγματα θα πάνε στραβά. Μια ιστορία, ένα απλό ψέμα. Καθώς πέφτει το χιόνι και πλησιάζουν οι γιορτές, το ψέμα εξαπλώνεται σαν ίωση. Το σοκ και η δυσπιστία ξεφεύγουν από τον έλεγχο, και η μικρή κοινότητα θα βρεθεί σε μια κατάσταση μαζικής υστερίας, όσο ο Λούκας παλεύει μόνος του για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του.
Ο Δανός Τόμας Βίντερμπεργκ επιτέλους επιβεβαιώνει το ταλέντο που έδειξε στην «Οικογενειακή Γιορτή», με αυτό το δυνατό, στοχευμένο και στιβαρά γυρισμένο δράμα. Πολύ σοφά περιορίζει την ιστορία στην οπτική γωνία του ήρωα και στο περίκλειστο περιβάλλον της μικρής επαρχιακής κοινότητας, παρασύροντάς σε στη χιτσκοκική αγωνία του άδικα κατηγορούμενου και στην αδυσώπητη μελέτη μιας κλειστής κοινωνίας που ρίχνεται σε ένα σύγχρονο 'κυνήγι μαγισσών'. Το 'κυνήγι' του τίτλου έχει άλλωστε διττή έννοια, καθώς αποτελεί το ορόσημο ενηλικίωσης για τους νέους της περιοχής... Δράμα υψηλών προδιαγραφών με έξυπνο σενάριο και πλοκή που καθρεφτίζουν την μεσοαστική τάξη της Δανίας. Εκκινώντας από την εύθραυστη ψυχολογία των παιδιών και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας ο Βίντεμπεργκ προσηλώνεται στην ψυχολογία του θύματος και όχι του θύτη καθώς και στην ρευστή αντίληψη της μάζας. Ο θεατής γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή την αθωότητα του πρωταγωνιστή αδημονεί για το ξέσπασμα και την δικαίωση, τα οποία όμως αντικαθιστούνται από καρτερικότητα και υπομονή. Το ξέσπασμα όμως φτάνει προς το τέλος με την συγκλονιστική σκηνή της εκκλησίας. Εκεί ο πρωταγωνιστής σαν άλλος Ιησούς ξεσπάει αλλά και συγχωρεί τον φίλο του σε μια στιγμή απαράμιλλης ομορφιάς.
Επίκαιρη, πολυεπίπεδη βρίθει συμβολισμών και κοινωνικών προβληματισμών χωρίς να φλυαρεί ούτε δευτερόλεπτο. Σενάριο για ... σεμινάριο διαχειριζόμενο από μια στιβαρή και μινιμαλιστική σκηνοθεσία, που δίνει την μοναδική ευκαιρία στον Μαντς Μίκελσεν να ξεδιπλώσει όλο το υποκριτικό του ταλέντο... Ο Μαντς Μίκελσεν σηκώνει στις πλάτες του την ταινία, γι' αυτό και τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών.