Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Μοναδική μου ηλιαχτίδα από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 21:00, στο Οινοποιείο Πέτρου (Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ), στην προβολή της ταινίας "Μοναδική μου ηλιαχτίδα" (Hayat Var).

Συμπαραγωγή Τουρκίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας του 2008 που διαρκεί 121 λεπτά. Γλυκιά ιστορία ενηλικίωσης κι ενδιαφέρουσα κοινωνική μεταφορά για τη σύγχρονη Τουρκία, σε μια ελληνική συμπαραγωγή με ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, εικαστική κινηματογραφική ματιά και ρεαλιστική προσέγγιση που ξεπερνά την ηθογραφία. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κοινού στην 59η Berlinale από τους αναγνώστες της Tagesspiegel.

Η 14χρονη Hayat ζει με τον πατέρα της και τον κατάκοιτο παππού της σε μια καλύβα στις όχθες του Βοσπόρου. Ο πατέρας της έχει μια μικρή βάρκα με την οποία εξασφαλίζει την επιβίωση της οικογένειας, όχι πάντα με νόμιμους τρόπους. Παρά το ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στη θάλασσα, η καθημερινή ζωή της Hayat είναι πολύ σκληρή, γι`αυτό κι έχει αναπτύξει το ένστικτο της επιβίωσης, γεγονός που την καθιστά όλο και πιο δυνατή και της δίνει την ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει τη ζωή της.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Reha Erdem
Σενάριο: Reha Erdem
Πρωταγωνιστές: Elit Iscan, Erdal Besikçioglu, Levent Yilmaz