Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Θετική η ανταπόκριση των κατοίκων στην πρόκληση του Δήμου Παλλήνης για συγκέντρωση τροφίμων

Συνολικά 840 τεμάχια σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, συγκεντρώθηκαν από τη δράση "Ημέρα Αλληλεγγύης ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Παλλήνης", που διοργάνωσε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "ΔΡΑΣ.Ε.", το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014.

Τοποθετήθηκαν καλάθια αλληλεγγύης έξω από τέσσερα υποκαταστήματα αλυσίδων supermarkets που εδρεύουν στα όρια του Δήμου Παλλήνης, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης.

Έτσι, από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι, εθελοντές του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης και εργαζόμενοι της ΔΡΑΣ .Ε. (Δράσεις Εθελοντών), βρίσκονταν έξω από τα υποκαταστήματα, ενημερώνοντας τον κόσμο για τη δράση. 

Σε αυτό το πεντάωρο χρονικό διάστημα, η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν συγκινητική και καθοριστική, καθώς με τις 840 συσκευασίες ζυμαρικών, γάλακτος, οσπρίων, ρυζιού, λαδιού και άλλων μακράς διάρκειας τροφίμων, διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τη διανομή προϊόντων στους δικαιούχους το Νοέμβριο.

Οι πολίτες της Παλλήνης, με την ευαισθησία τους και την υψηλή τους αξιακή κλίμακα, ανέδειξαν για ακόμα μια φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο, εξασφαλίζοντας σε 360 οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου και πλέον των 1200 ωφελουμένων, τη μηνιαία κάλυψη των βασικών τους διατροφικών αναγκών.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες:

- Στους εργαζόμενους της "ΔΡΑΣ.Ε." (Δράσεις Εθελοντών) που με αφοσίωση οργάνωσαν και συντόνισαν την εξόρμηση, προσφέροντας εθελοντικά το χρόνο τους, την ημέρα αυτή.
- Στα μέλη του Δ.Σ. της "ΔΡΑΣ.Ε." (Δράσεις Εθελοντών) για την παρουσία και τη συμβολή τους στο συντονισμό της δράσης.
- Στους κατοίκους και διερχόμενους του Δήμου Παλλήνης πολίτες που αφουγκράζονται τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και εμπιστεύονται το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Παλλήνης.
- Στους εργαζόμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Παλλήνης, που εξασφαλίζουν την σωστή διανομή των προϊόντων στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
- Στους εθελοντές του δήμου για την αμέριστη προσφορά τους σε όλες τις δράσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Παλλήνης
- Στα supermarkets που αγκάλιασαν άλλη μια δράση ενίσχυσης αυτού του σημαντικού θεσμού. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τα καταστήματα Carrefour Planet, στη Λ. Μαραθώνος 131, Γέρακας, ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, Λ. Μαραθώνος 70, Παλλήνη
Σκλαβενίτης, Κλεισθένους 235, Γέρακας, -Σκλαβενίτης, Λ. Μαραθώνος στο Πικέρμι.