Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Vertigo από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 21:00 (Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ) στο Οινοποιείο Πέτρου, στην προβολή της ταινίας "Δεσμώτης του Ιλίγγου - Vertigo"​

Αμερικάνικο θρίλερ του 1958 που διαρκεί 128 λεπτά.
Κατά γενική ομολογία πρόκειται για την κορυφαία ταινία του Alfred Hitchcock και μια από τις ωραιότερες στην ιστορία του κινηματογράφου. Μάλιστα πρόπερσι, το περιοδικό «Sight and Sound» του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου ανακήρυξε το “Vertigo” ως την καλύτερη ταινία όλων των εποχών μετά από ψηφοφορία μεταξύ κριτικών κινηματογράφου, διάσημων σκηνοθετών, διανομέων και ακαδημαϊκών.
Εκπληκτικό θεωρείται το τρικ με την κάμερα που είχε εμπνευστεί ο μετρ του σασπένς προκειμένου να υποβάλλει στον θεατή την αίσθηση του ιλίγγου που ένιωθε ο ήρωας του. Ο τελειομανής σκηνοθέτης έκανε γυρίσματα μιας εβδομάδας για να πετύχει το φωτισμό στη σκηνή όπου η πρωταγωνίστρια κοιτάζει ένα πορτρέτο.



Ένας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Σενάριο: Alec Coppel, Samuel A. Taylor
Πρωταγωνιστές: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes