Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση της Ένωσης Γονέων Παλλήνης

Η εφαρμογή του νόμου για το “νέο” Λύκειο, με την τράπεζα θεμάτων και το νέο τρόπο προαγωγής των μαθητών παρά τις αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα, επιβεβαίωσε πως τα πρώτα θύματα είναι οι μαθητές.

Τα αποτελέσματα είναι ολέθρια για το δημόσιο σχολείο.

Με την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νόμου στις εξετάσεις του Ιουνίου, το 30% περίπου των μαθητών παραπέμφθηκε για το Σεπτέμβρη και ένα ποσοστό από τους μαθητές αυτούς επαναλαμβάνει την τάξη.

Ο τρίχρονος εξεταστικός μαραθώνιος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ/ΤΕΙ, η επιβολή της “τράπεζας θεμάτων” από την Α’ Λυκείου, οι συγχωνεύσεις των τμημάτων, η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού κλπ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία χωρίς μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα προετοιμάζοντας τους για μελλοντικό φθηνό εργατικό δυναμικό. Επιδιώκεται να καλυφθούν τα κενά του εκπαιδευτικού προσωπικού με συγχωνεύσεις των τμημάτων, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την στιγμή τμήματα με 28 μαθητές ακόμα και σε μαθήματα κατευθύνσεων.

Η παιδεία μετατρέπεται σε προνόμιο για λίγους, όταν το φροντιστήριο ξεκινάει από το γυμνάσιο με κόστος στο όποιο πολλές οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν. Όλα αυτά μας γυρίζουν δυστυχώς πολλά χρόνια πίσω με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παιδείας μας και την απαξίωση του δημόσιου σχολείου.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η αξιολόγηση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. ΑΛ.ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ: «Ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί για την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών. Εργαλείο που θα οδηγήσει στην κινητικότητα, τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Για την πλήρη κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας και τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου της εκπαίδευσης, την προώθηση των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων σχολείων τη δημιουργία του σχολείου της αγοράς.»

Με αφορμή όλα αυτά η Ένωση Γονέων Παλλήνης καλεί μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Δήμου μας στην διοργάνωση ομιλίας και συζήτησης στο Καλλιτεχνικό Σχολειό Γέρακα οδός Σκιάθου και Ηρακλειας την Κυριακή 30 Νοέμβριου, ώρα 18.00, με σκοπό την ενημέρωση και με διάθεση να αναζητήσουμε λύσεις θετικές για τα παιδιά μας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Παύλος Χαραμής Πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Αλ.Δελμούζος», της Ε’ ΕΛΜΕ καθώς και των 15μελών σχολικών συμβουλίων των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ