Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δήμος Παλλήνης: Αποκλειστικά με εθελοντές οι Διανομές Προϊόντων από το Δήμο Παλλήνης

Η νέα απόπειρα να πληγεί το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης και ειδικότερα η δράση της Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες πέφτει στο κενό γιατί σκοντάφτει στην αλήθεια.

Για μία ακόμη φορά θα επαναλάβουμε με σαφή και απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο:

1. Η οργάνωση της Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες υλοποιείται εξ ολοκλήρου, από την αρχή ως και το τέλος της από το Δήμο Παλλήνης και με την εθελοντική συνδρομή δεκάδων συμπολιτών μας. Κανείς άλλος δεν συμμετέχει με οποιαδήποτε σχέση στην διαδικασία υλοποίησής της. 

2. Η διαδικτυακή (ηλεκτρονική) πλατφόρμα marketpallinis.gr δημιουργήθηκε το 2012 από το Δήμο Παλλήνης και σε συνεργασία με εταιρεία πληροφορικής (για την ανάπτυξη του συστήματος) για ένα και μοναδικό λόγο: την διασφάλιση της διαφάνειας στις επιλογές των προϊόντων. Κάθε εγγραφή που γίνεται από τον οποιοδήποτε παραγωγό από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, γίνεται υπό το άπλετο φως που διασφαλίζει η ανοιχτή δημοσιότητα.
Όλοι οι παραγωγοί έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τα προϊόντα και τις προσφορές που υποβάλλονται στο σύστημα, να διαμορφώνουν τις οικονομικές προσφορές τους με απόλυτη διαφάνεια σε ένα ανοικτό ηλεκτρονικό δημοπρατήριο. Τα προϊόντα που επιλέγονται προς διάθεση είναι τα φθηνότερα ανα είδος εκτός αν από προηγούμενες διανομές έχουν εκφρασθεί από τους δημότες παράπονα για την ποιότητα ειδών που διανεμήθηκαν.

3. Το γεγονός ότι η ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποιείται και από άλλους Δήμους δεν αφορά το Δήμο Παλλήνης, ούτε σχετίζεται και επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο την οργάνωση της δικής του Διάθεσης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες. Κι αυτό δηλώνεται, απόλυτα και κατηγορηματικά.

4. Ο Δήμος Παλλήνης είναι ο πρώτος Δήμος που ανέδειξε την Διάθεση Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες. Αυτονόητα, ο Δήμος Παλλήνης είναι απέναντι σε οποιαδήποτε δράση μεσαζόντων, πολύ περισσότερο στην ανάδειξη νέων μεσαζόντων.

5. Οι όποιοι κακόβουλοι εκμεταλλευόμενοι την προεκλογική περίοδο επιλέγουν να πλήξουν με ψέματα μια δυναμική και απόλυτα διαφανή κοινωνική δράση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτίθενται σε κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μας που από την πρώτη στιγμή την αγκάλιασαν με θέρμη και εμπιστοσύνη.