Κυριακή 13 Απριλίου 2014

400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Πρώτη εκδήλωση τιμής στην Ελλάδα από το Δήμο Παλλήνης

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
7 Απριλίου του 1614 έφυγε ένα μεγάλος της ζωγραφικής, ένας Έλληνας που συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους μέχρι σήμερα. 10 Απριλίου του 2014, ο Δήμος Παλλήνης και το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα είναι οι πρώτοι Πανελλαδικά που διοργανώνουν εκδήλωση στα πλαίσια του έτους  "El Greco"

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και προβλήθηκε η ταινία του "El Greco". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης στο Γέρακα και παρουσιάστηκε από τις καθηγήτριες του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, Κορίνα Περτσινίδου και Σοφία Λυμπεροπούλου, στις οποίες όπως και στο σύνολο της Πολιτιστικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Γέρακα αξίζουν θερμά συγχαρητήρια που "ακούραστες και με φλογερό πάθος" εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνουν δράσεις υψηλού επιπέδου.

Στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου φιλοξενούνται έργα της Εικαστικής Ομάδας "Μεταμορφώσεις", εμπνευσμένα από τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Παλλήνης και του 1ου Γυμνασίου Γέρακα για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, θα συνεχιστούν την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 με το θετρικό δρώμενο "Οταν ο Ελύτης συνάντησε τον el Greco".

Δείτε video

και τέλος τον ίδιο το σκηνοθέτη: