Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ζούτσος: Αποκρύπτουν την αλήθεια για μικροπαραταξιακά οφέλη

Για απόκρυψη της αλήθειας με μοναδικό σκοπό την αποκόμιση μικροπαραταξιακού οφέλους κατηγορεί ο Δήμαρχος Παλλήνης τον επικεφαλής της Παράταξης "Παρέμβαση Για έναν άλλο Δήμο" κ. Απόστολο Βολιώτη, με αφορμή διαμαρτυρία του τελευταίου για την μη παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα στην παράταξή του.

Φυσικά κατανοείτε πως δεν επρόκειτο για μια απλή διαμαρτυρία αλλά για ευθεία κατηγορία για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και αδιαφάνεια."σε όλα τα επίπεδα", κάτι που απέχει μακράν από την πραγματικότητα την οποία προφανώς σκοπίμως αποκρύπτει ο κ. Βολιώτης.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Δημάρχου:

Προκαλεί πραγματικά μεγάλη απορία η άρνηση του κ. Βολιώτη να χρησιμοποιήσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκδήλωση του Συνδυασμού του ως υποψήφιος Δήμαρχος και η εμμονή του στη χρήση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου για την οποία με καταγγέλλει με επιστολή του.

Προκειμένου λοιπόν να γνωρίζετε όλη την αλήθεια, που σκόπιμα αποκρύπτεται, θεωρώ χρέος μου να σας αναφέρω τα παρακάτω:

  • Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα φιλοξενεί ως γνωστόν σε καθημερινή βάση τα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου ( Μουσική – Θέατρο – Εικαστικά – Ζωγραφική κ.λ.π.) και για λόγους απρόσκοπτης λειτουργίας τους, ο χώρος παραχωρείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις για προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου, συλλόγων, σωματείων, πνευματικών ιδρυμάτων, επιστημονικών φορέων, σχολείων, κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.
  • Για την κάλυψη των αναγκών των εκλογικών συνδυασμών, ενόψει δημοτικών εκλογών, διατίθεται η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, η οποία είναι άρτια οργανωμένη και εξοπλισμένη. 
  • Στο παραπάνω πλαίσιο λειτουργίας του, το Πολιτιστικό Κέντρο έχει παραχωρηθεί κατά καιρούς σε όποιο κόμμα το ζήτησε, προσφάτως δε (5-3-2014), παραχωρήθηκε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά από σχετικό αίτημά του, για τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 9-4-2014, ενόψει Ευρωεκλογών. Την παραχώρηση αυτή, όμως, της χρήσης του Πολιτιστικού Κέντρου στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βολιώτης, μονομερώς θέλησε να μετατρέψει σε αίτημα του εκλογικού του συνδυασμού, υποκαθιστώντας την παραχώρηση στο κόμμα του. 
  • Σε ότι αφορά τις ετήσιες Δημόσιες Διαβουλεύσεις ανά γειτονιά, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι είναι θεσμοθετημένες από το 2008 και σε αυτές ο Δήμαρχος Παλλήνης δεν λειτουργεί ως επικεφαλής εκλογικού συνδυασμού ή δημοτικής παράταξης, αλλά ως θεσμικό όργανο, στο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου.  Υπενθυμίζω ότι στη δημόσια διαβούλευση που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, προ λίγων ημερών, παραβρέθηκε και ο ίδιος ο κ. Βολιώτης και του δόθηκε η δυνατότητα να αναπτύξει τις απόψεις του ενώπιον των κατοίκων. Αναρωτιέμαι αν αυτό συνιστά αντιδημοκρατική συμπεριφορά όπως προσπαθεί να ισχυρισθεί .
  • Τέλος και ο εκλογικός Συνδυασμός του κ. Βολιώτη ως υποψηφίου Δημάρχου, όπως και όλοι οι υπόλοιποι Συνδυασμοί, περιλαμβανομένου και του Συνδυασμού που ηγούμαι, εξυπηρετούνται, όπως προανέφερα, από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία παρότι παραχωρήθηκε στον εν λόγω συνδυασμό, ο κ. Βολιώτης αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει, επιμένοντας στη χρήση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου, αντί του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι προφανές ότι αυτή η εμμονή του κ.Βολιώτη, έχει ως μοναδικό στόχο να προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις προς το πρόσωπό μου μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τους προεκλογικούς του σκοπούς.

Λυπάμαι γιατί ένας επικεφαλής παράταξης που, μεταξύ άλλων, ευαγγελίζεται το «νέο», μετέρχεται τέτοιες μεθόδους και κρύβει την αλήθεια μόνο και μόνο για να αποκομίσει μικροπαραταξιακά οφέλη.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Παλλήνης
Αθανάσιος Ζούτσος