Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Παλλήνης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΠΕΔΑ κατά των περικοπών πόρων των Δήμων

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές που απειλούν και απαξιούν πλέον τη λειτουργία των Δήμων, ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα της ΠΕΔΑ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων) ο Δήμος Παλλήνης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, με τετράωρο κλείσιμο του Δήμου στις 27 Μαρτίου από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.

Σημειώνεται ότι οι Δήμαρχοι της Αττικής ανάμεσα τους και ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχείς περικοπές πόρων για την Αυτοδιοίκηση.

Αντιπροσωπεία των Δημάρχων με επικεφαλής την Ε.Ε. της ΠΕΔΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Γιαννίτση και τον Υφυπουργό κ. Κουκουλόπουλο και ζήτησε την επίλυση των πιεστικών προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξής:

• Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων να αποδίδονται όπως προβλέπεται από τον Προϋπολογισμό και όχι μειωμένοι κατά 15% όπως συνέβη απροειδοποίητα τον Φεβρουάριο.
• Να διασφαλιστούν τα 450 εκατομμύρια για την Αυτοδιοίκηση που δεν έχουν εγγραφεί στον Προϋπολογισμό.
• Να αποδοθούν οι παρακρατηθέντες στο παρελθόν πόροι των Δήμων.
• Να αντιμετωπιστούν θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επανέλαβε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα δοθούν τα 450 εκατομμύρια, δήλωσε ότι η αιφνίδια μείωση των ΚΑΠ θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές και αναφέρθηκε στις λύσεις σε θεσμικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που δίνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Δευτέρα 26 Μαρτίου.