Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Γρηγόρης Καραγιάννης: ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΑΝΕΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ

Οι περισσότερο κάτοικοι του Δήμου μας, όπως ήταν φυσικό παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην Παλλήνη και στο Γέρακα.

Επειδή όμως υπάρχει και η Ανθούσα, εκεί το κλίμα έδωσε ο πανηγυρικός της ημέρας που εκφωνήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Καραγιάννη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
"ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ" "ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΑΝΕΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ" 
Διαβάστε ολόκληρο τον πανηγυρικό: 

- ΑΝΟΙΞΗ 1821.

- ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑΣ.
- ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
- ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΧΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
- «ΧΑΙΡΕ ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΟΥ»
- «ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄»
- Ο ΘΕΟΣ ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΥΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
- ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΔΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.
- ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ-ΔΙΑΚΟΣ-ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ-ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ-ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ!
- «ΕΙΜΕΘΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΗ»
ΙΟΥΝΙΟΣ 1821 ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ.
- ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ! ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΣΒΕΣΤΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
- ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
- «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ»
- ΤΟ ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ, ΤΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ, Η ΑΛΑΜΑΝΑ, Η ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΩΜΟΙ ΘΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ.
- ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ.
- ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1822
- ΈΤΣΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.
- ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
- ΤΟ 1824 Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΙΣΧΥΡΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
- ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
- ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.
- Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΤΟΤΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.
- ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
- ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ.
- ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΠΤΩΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΑΝΕΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ.
- ΣΤΗΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
- ΤΟ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΔΙΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.
- ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΗΚΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΟΥΝ.
- ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ.
ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ 1822 ΔΗΛΑΔΗ « ΝΑ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΜΟΝΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ»
- ΠΡΙΝ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ. ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
ΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΚΥΛΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ, ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΗ-ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΕΡΑ
- ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΟΡΘΟΙ ΜΙΛΟΥΜΕ.