Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Βράβευση του 1ου Γυμνασίου Γέρακα στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2012

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Γ.Ι.Ε.) και η Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, μαζί με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα, διοργάνωσαν ένα διαγωνισμό ανοικτό προς όλους τους Έλληνες μαθητές και φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες αυτή τη χρονιά ήταν 5500 από όλη την Ελλάδα. Το θέμα ήταν μια αναφορά στην Οδύσσεια με τίτλο «Ευτυχισμένος όποιος σαν τον Οδυσσέα…».

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα συμμετείχε και φέτος σ’ αυτόν το διαγωνισμό και βραβεύτηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία παρουσίασης εικαστικού χαρακτήρα.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών η βράβευση του σχολείου μας. Οι μαθητές από το 1ο τμήμα της Α’ τάξης Δελάρδας Αντώνης, Ελισσαίου Αννίτα και Κεραμάρη Αναστασία δούλεψαν με κέφι, σοβαρότητα και μεράκι υπό τον συντονισμό της καθηγήτριάς τους Βάσιας Γερμανού.

Είναι η δεύτερη φορά που το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα τιμάται με το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας. Η προηγούμενη φορά ήταν το 2009, στην κατηγορία θεατρικής παράστασης.