Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παλλήνης


Έπειτα από πρόταση του 1ου, 2ου, 3ου Γυμνάσιου Γέρακα και το 3ου Γυμνάσιου Παλλήνης, ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών συνδιοργανώνουν την εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου.

Η διοργάνωση αυτή έχει στόχο τη διάδοση της Γαλλοφωνίας και της Γαλλικής κουλτούρας εν γένει μέσα από την έβδομη τέχνη. Από 28/03 έως 01/04 του 2012, στο πολιτιστικό κέντρο του Γέρακα, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει επιλεγμένες ταινίες από το σύγχρονο Γαλλικό Κινηματογράφο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

28/03/2012 – 20:00

Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ

Το 1912, η Αντέλ Μπλαν-Σεκ, ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, όπως να ταξιδέψει μέχρι την Αίγυπτο και να βρεθεί αντιμέτωπη με μούμιες κάθε είδους. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι επικρατεί πανικός! Το αυγό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, έχει εκκολαφθεί μυστηριωδώς σε ένα ράφι του Φυσικού Μουσείου Ιστορίας, και διασπείρει τον τρόμο στον ουρανό της πόλης. Τίποτα όμως δεν σταματά την Αντέλ Μπλαν-Σεκ, οι περιπέτειες της οποίας κρύβουν πολλές ακόμα απίστευτες εκπλήξεις…

29/03/2012 – 20:00

Τα Ομορφόπαιδα

O Herve είναι δεκατεσσάρων χρονών και ζει μόνος μαζί με τη μητέρα του. Ένας έφηβος που πλημμυρίζει από τις ορμές του, άχαρος εμφανισιακά και δίχως ιδιαίτερη τόλμη. Στο γυμνάσιο τα κουτσοκαταφέρνει και έχει δίπλα του τα φιλαράκια του. Αυτό που έχει κυριέψει όλη του τη σκέψη είναι να βγει με ένα κορίτσι. Δυστυχώς, σε αυτά τα θέματα τρώει τη μια απόρριψη μετά την άλλη, χωρίς ωστόσο να το βάζει κάτω. Και κάποια μέρα, χωρίς καλά-καλά να καταλάβει και πώς, έχει βρεθεί να αρέσει στην Aurore, σε ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της τάξης του...

30/03/2012 – 20:00

Μικρά αθώα ψέματα

Μετά από ένα τραγικό γεγονός, μία παρέα φίλων αποφασίζει παρόλα αυτά να φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα όπως κάθε χρόνο. Η φιλία, οι πεποιθήσεις, οι ενοχές, οι έρωτες τους καταρρέουν. Είναι καιρός να πέσουν οι μάσκες και να αποκαλυφθούν μυστικά και ψέμματα.

31/03/2012 – 20:00

Villa Amalia

Σαν τη σταγόνα του νερού που ξεχειλίζει το βάζο, μια νύχτα η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον παρατήσει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει αλλά δεν τη συγκρατεί. Το μόνο δέσιμο που έχει είναι με τη μουσική. Διαλύει τη φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίστηκε τώρα μπροστά της ενώ τον ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπετεύει, φεύγει να αναζητήσει τις ρίζες της και τη μοίρα της, βρίσκει ένα νησί, εκεί που είναι η βίλα Amalia.

01/04/2012 – 11:00

Ο πόλεμος των δύο κόσμων

Έχοντας παγιδεύσει τον Άρθουρ στον κόσμο των Μίνιμοϊς, ο Μάλταζαρ αναζητά στο σπίτι των παππούδων του ένα μαγικό ελιξίριο, ενώ οργανώνει το στρατό με τον οποίο σκοπεύει να κυριεύσει τη γειτονική πόλη.