Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα θα κάνει την έναρξη της ημερίδας της ΕΥΔΑΠ στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού στο Ζάππειο

Παγκόσμια ημέρα νερού. Ημερίδα ΕΥΔΑΠ. Ζάππειο 22 Μαρτίου 2012. Λύσεις στο σήμερα για την ανάπτυξη του αύριο.

Η πολιτιστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, που φέτος υλοποιεί το πρόγραμμα με τίτλο «...σα θα διψάσεις για νερό, θα στύψουμε ένα σύννεφο..» και υπότιτλο «Το Νερό πηγή ζωής, έμπνευσης και δημιουργίας», την Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 9:00π.μ. θα κάνει την έναρξη της ημερίδας της ΕΥΔΑΠ στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού στο Ζάππειο.

Είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά για το σχολείο μας, αλλά και για το Δήμο μας αφού θα είμαστε το μοναδικό σχολείο που έχει επιλέγει να συμμετέχει. Η ευθύνη επίσης μεγάλη, μιας και θα γίνει παρουσία κυβερνητικών στελεχών αλλά και των Μ.Μ.Ε., και γι αυτό άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο στην προετοιμασία του δρώμενου έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. 

Το φετινό μας δρώμενο είναι ένα αφιέρωμα στο νερό μιας και η ζωή ανέκαθεν συνδέεται με την ύπαρξη του νερού, είτε είναι ωκεανός, θάλασσα, λίμνη, τρεχούμενο νερό ή ποταμός αλλά και γιατί η ανθρωπότητα οδηγήθηκε στην υλική και διανοητική της εξέλιξη βαδίζοντας πάντα στα ίχνη του νερού. 

Το απόσπασμα που θα παρουσιαστεί σ’αυτή την ημερίδα είναι ένα μέρος από το δρώμενο που θα παρουσιάσουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα στις 17 Μαΐου. 

Το δρώμενο θα περιλαμβάνει ποίηση και τραγούδια από Έλληνες δημιουργούς που εμπνεύστηκαν από το νερό καθώς και την πορεία του νερού από την αρχαιότητα, με πολλά στοιχεία από τη μυθολογία, μέχρι και τα νεώτερα χρόνια με τις λαϊκές παραδόσεις.

Το απόσπασμα θα περιλαμβάνει δύο τραγούδια -το ένα εξ’αυτών φτιαγμένο από την Πολιτιστική Ομάδα μας - αναπαράσταση της βροχής, χορευτικό αλλά και κείμενο που αναλύει τη χρησιμότητα του νερού σ’όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας αλλά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την ορθολογιστική του χρήση. Όλα αυτά διανθισμένα από video-art.

Ευχαριστούμε θερμά την οργανωτική επιτροπή και ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Ζουρίδη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να δικαιώσει όλους και να αποσπάσουμε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες,
Σοφία Λυμπεροπούλου
Κορίννα Περτσινίδου
Βάσια Γερμανού



Πηγή: http://ripiscostas.blogspot.com/2012/03/1.html