Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Δήμος Παλλήνης: Μαζική Συμμετοχή στην πρώτη δενδροφύτευση του 2012

Συνεχίζοντας τις δράσεις εθελοντισμού και τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και παιδείας ο Δήμος Παλλήνης για μια ακόμη φορά συμμετείχε στην δενδροφύτευση που διοργανώθηκε χθες 26/1 από τον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού στην θέση Ιταλικά Οχυρά του όρους Πεντέλης.

Μπορεί η θερμοκρασία να μην βοήθησε αλλά αυτό δε εμπόδισε τους εθελοντές μαθητές του Δήμου Παλλήνης να συμμετάσχουν μαζικά στην δενδροφύτευση φυτεύοντας περίπου 300 δενδρύλλια.

Ήταν η πρώτη δενδροφύτευση του 2012 και περισσότεροι από 120 μαθητές των σχολείων: του 5ου Δημοτικού Παλλήνης, του 3ου Γυμνασίου Γέρακα και του Γυμνασίου Ανθούσας συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό στην πρόσκληση και στο μήνυμα του Δήμου καθιστώντας την μεγαλύτερη ομάδα δεντροφυτευτών.

Μετά το τέλος της δενδροφύτευσης η αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της για την συμμετοχή των μαθητών της πόλης μας σημείωσε πως οι δράσεις που προβάλλουν την έννοια του εθελοντισμού αποτελούν μέρος της παιδαγωγικής διαδικασίας και ο Δήμος Παλλήνης θα δίνει το παρών ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση και την περιβαλλοντική αφύπνιση των μελλοντικών πολιτών.