Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Βράβευση εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από το Δήμο Παλλήνης



Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης βραβευθήκαν από τον Δήμο Παλλήνης οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με μια σεμνή αλλά όμορφη τελετή που διοργανώθηκε στο Μουσικό Πειραματικό Λύκειο Παλλήνης.

Την εκδήλωση άνοιξε το μουσικό σχήμα παραδοσιακών οργάνων του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης με παραδοσιακά κάλαντα.

Επιβραβεύοντας την πολυετή προσπάθεια, την εργατικότητα και την επιμονή των παιδιών ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος απένειμε αναμνηστικούς επαίνους στα παιδιά υπό το ήχο των χειροκροτημάτων και των επευφημιών των συγγενών ,των καθηγητών και των συμμαθητών τους.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Παλλήνης συνεχάρη τους μαθητές για το αίσιο αποτέλεσμα σ΄ αυτόν τον σημαντικό αγώνα που κατέβαλαν και ευχήθηκε ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον ενώ δε παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα σε όλους τους Παράγοντες της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας , Εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν αμείωτα κάθε προσπάθεια των παιδιών.
Τονίζοντας την σπουδαιότητα του να τιμούνται τα νιάτα ο Δήμαρχος Παλλήνης επισήμανε πως παρά τις αντιξοότητες που έχουν φέρει οι νέες διαμορφωμένες συνθήκες η Παιδεία και η προσφορά στους νέους ανθρώπους αποτελούν θέματα πρώτης προτεραιότητας για την Δημοτική Αρχή.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Κουνενάκη στο χαιρετισμό της είπε:
"Η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι καρπός μιας πολύχρονης ΚΑΙ κοπιαστικής διαδικασίας, μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.
Είναι το αποτέλεσμα επίπονων και επίμονων προσπαθειών, το επιστέγασμα μιας δικαίωσης αλλά και η αφετηρία μιας νέας προσπάθειας.
Ο Δήμος Παλλήνης θέλησε να μοιραστεί σήμερα τη χαρά αυτής της επιτυχίας σας και εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας μας, την οποία εκπροσωπεί μέσω του θεσμοθετημένου ρόλου του, να σας απευθύνει ένα μεγάλο μπράβο.
Ο Δήμος Παλλήνης σας συγχαίρει έναν προς έναν χωριστά για την επιτυχία σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ΤΕΙ της χώρας.
Η σημερινή όμως συνάθροισή σας, σημειολογικά, περιέχει και ένα συμβολικό μήνυμα που πρέπει να επισημανθεί.
Είναι η πρώτη κοινή εκδήλωση απόδοσης τιμής στην εκπαιδευτική κοινότητα του ενιαίου Δήμου για την επιτυχία των μαθητών της στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τα Σχολεία της Ανθούσας, της Παλλήνης και του Γέρακα είναι σήμερα εδώ και με την παρουσία τους ενισχύουν την κοινωνική συνοχή της συνένωσης των τριών πόλεων.
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους.
Ξεκινήσατε ήδη μια νέα διαδρομή η οποία μπορεί να μην είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, υποστηρίζεται όμως από το εύσημο της πρώτης μεγάλης σας επιτυχίας.
Σας ευχόμαστε αυτή η διαδρομή σας να έχει την ίδια επιτυχία με τη σημερινή.
Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν ηθικά και υλικά την προσπάθεια των παιδιών τους και ένα μεγάλο μπράβο στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας που μοιράστηκαν τις αγωνίες των μαθητών τους και υποστήριξαν ευσυνείδητα τους στόχους τους".


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τιμώντας την Νέα Γενιά και το «Μέλλον» του τόπου Βουλευτές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος το Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή εκδήλωση βράβευσης των εισαχθέντων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είχε έναν βαθύτερο συμβολισμό καθώς είναι η πρώτη εκδήλωση απονομής τιμής στην Εκπαιδευτική Κοινότητα του Ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης.








Δείτε περισσότερες φωτογραφίες των επιτυχόντων