Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

"Ένας χωρισμός" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 21:00 (Εισφορά-Είσοδος 3 ευρώ) στην προβολή της ταινίας "Ένας χωρισμός" (Jodaeiye Nader az Simin). 

​​Υπόθεση
Η Σιμίν θέλει να φύγει. Ο Ναντέρ είναι δέσμιος του άρρωστου πατέρα του και δε θέλει να τον αφήσει μόνο. Έτσι χωρίζονται, και η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι αυτή η γυναίκα δούλευε χωρίς την άδεια του συζύγου της και ότι ήταν έγκυος. Χωρίς να το καταλάβει ο Ναντέρ αιχμαλωτίζεται σε έναν ιστό από ψέματα και κοινωνικές αντιδικίες που καταστρέφουν τη ζωή, τα όνειρά του αλλά και την εικόνα του στα μάτια της κόρης του.

Λίγα λόγια
Ιρανική δραματική ταινία του 2011 που διαρκεί 123 λεπτά.
Χωρίς ίχνος καλλιτεχνικού φολκλόρ ή φωτογενούς μιζέριας, ο Asghar Farhadi περιγράφει με διεισδυτική ακρίβεια όλο το σύγχρονο κοινωνικό ιστό του Ιράν, αποτυπώνοντας τις διαπλεκόμενες σχέσεις του, τονίζοντας τις εγγενείς αντιφάσεις του και φέρνοντας στην επιφάνεια τις δυνάμεις που τον καθορίζουν.
Μία ταινία που κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ενώ ήταν ο μεγάλος νικητής στο Φεστιβάλ του Βερολίνου αποσπώντας την Χρυσή Άρκτο Καλύτερης Ταινίας, τις Αργυρές Άρκτους Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας, το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής και το Βραβείο αναγνωστών Berliner Morgenpost.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Asghar Farhadi
Σενάριο : Asghar Farhadi
Πρωταγωνιστές : Peyman Moaadi, Leila Hatami, Sareh Bayat

Περισσότερες πληροφορίες και κριτικές για την ταινία
IMDB: Ένας χωρισμός
Athinorama: Ένας χωρισμός
Cine.gr: Ένας χωρισμός

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.